Soms krijg je van die uitnodigingen, dan moet je je zelf echt even in de arm knijpen. Is this for real? Ja dus, want op een mooie zomeravond ging ik met vier gezellige medebloggers in vol ornaat (dresscode: cocktail) met de trein richting Amsterdam waar we door Mr. Goodiebag waren uitgenodigd in het Amstel hotel voor The Grand Blogger Diner!
The Grand Blogger Diner
Alweer voor het derde jaar heb ik de eer uitgenodigd te worden, vorig jaar in het prachtige Conservatorium hotel, het jaar daarvoor aan de Naardense plassen. Dit jaar was het prachtige InterContinental Amstel hotel aan de beurt. Wat een schitterend hotel. Net uit de steigers, klaar voor een prachtige zomeravond.
Wijn en Godiva chocolade
Dat chocolade goed samen gaat met koffie en thee, dat wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat je ook met wijnen fantastische combinaties kunt maken? Godiva chocolade heette ons welkom met drie bijzondere chocolate & wine pairings: champagne met hazelnootmelkchocolade, rosé met pure blood orange en droge chenin blanc met chocolade met gezouten karamel. Wat een smaakexplosies!
Vijfgangen diner
Zeven merken maakte die avond een heerlijk vijf gangen diner mogelijk. Bereid door vijf topchefs en begeleid door bijpassende dranken: wijnen van Wijnkring en water van Chaudfontaine. In de prachtige spiegelzaal schoven we aan aan een lange tafel gedecoreerd met rozen en rozenblaadjes.
Gazpacho
De eerste gang bestond uit een heerlijke frisse gazpacho van Alvalle, geserveerd met een aantal kleine hapjes zoals een hartige oreo. Alvalle komt uit Murcia (Spanje) en bereidt al meer dan 25 jaar gazpacho met tomaten, komkommers en paprika’s van lokale boeren. Gazpacho is heerlijk om te serveren als voorgerecht maar doet het ook fantastisch in kleine glaasjes op je borrelplank!
Lasagne met hoemoes
Van Maza kwam het het tweede gerecht, een lasagna van filodeeg met gegrilde aubergine en tomaat basilicum hoemoes. Maza blijkt dus uit Zaandam te komen, dé bakermat voor veel meer culinaire geschiedenis! Erbij een heerlijke Ramón Bilbao Lalomba Rosado. Proost!
Shortrib van La Rive
De derde gang was mijn favoriet: een heerlijke zachtgegaarde shortrib met orzo pasta, parmezaan en laurier wijnjus. Het vlees, 15 uur gegaard en bereid door de chef van restaurant La Rive van het Amstel hotel, smolt op je tong!
Zalm met Brassica koolzaadolie
Koolzaadolie van Brassica is een puur en eerlijk product, gemaakt van in Nederland geteeld koolzaad. Duurzaam dus! Koolzaadolie kan tot hoge temperatuur worden verhit, heeft het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën en bevat veel vitamine A en E. En is dus ook gewoon heel lekker! De zalm met citroensalsa – de vierde gang – werd ermee bereid en afgemaakt (Brassica met botersmaak).
Gezond ijs!
Koupe is ijs met minder calorieen (80% minder suiker, 70% minder vet) en meer proteine. IJs waar je sterk van wordt! En lekker ijs ook (salted caramel!), verwerkt in een prachtig dessert met pistache spongecake, pannacotta en hazelnootcrumble. Erbij een verrukkelijke dessertwijn, een Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc. De juiste combi van zoet en fris!
Mr. Goodiebag
En zoals het Mr. Goodiebag betaamt gingen we naar huis met een goedgevulde loodzware Goodiebag. Nagenietend van een heerlijke avond, de hakken omgewisseld voor Nikes, in een volle trein terug naar Den Haag. Volgend jaar weer?
Wat heerlijk allemaal Anne-Marie! Superleuk om te lezen en wat een prachtige en bijzondere merken (dat ijs! Jummie). Jullie zager er prachtig uit, geloof je meteen dat het fantastisch was! Gave goodiebag ook, lucky you 😃
Dank je. Ja, voel me zeker lucky op dat soort momenten!