Door gastblogger Ellen Rebel – Het was nog even knallen naar het openingsweekend. Op vrijdag 24 september de officiële opening door de wethouder Ilona Jense van Pijnacker-Nootdorp en op zaterdag 25 september de Open Dag. De laatste week ben ik behalve de organisatie van de catering ook nog druk bezig geweest om de moestuin op orde te krijgen.
Ik was wel blij dat ik hier tijd in gestoken had want Ilona vroeg op een gegeven moment: “ Zou ik de moestuin ook mogen zien?”. Toch fijn dat ik er nog wat uurtjes ingestopt heb.
Alles tiptop in orde
De weergoden waren ons goed gezind want beide dagen scheen de zon. We hadden een bar ingericht met daarop de fantastische glazen van Happy Glass. Het zijn hele sjieke glazen in diverse uitvoeringen. Van diverse gasten kregen we de vraag waar ze vandaan waren. Kunststof drinkgerei met zo’n kristalheldere look en feel? Geproduceerd in Nederland, ook een voordeel omdat duurzaamheid hoog in mijn vaandel staat.
In de vergaderruimte had ik bij de koffie zelfgemaakte kruidkoek en fudge met bounty. Ik wil toch het super eenvoudige recept met jullie delen, het is bizar eenvoudig! Het is van Laura’s bakery.
Op de vergadertafel stonden ook vegan en duurzame Wilhelminapepermuntjes, die er natuurlijk ook staan voor de gasten die komen vergaderen. Een razend populaire verfrissing die al 128 jaar bestaat en tegenwoordig in volledig afbreekbaar papier geleverd wordt.
De hapjes had ik zelf bedacht en bij de uitvoering hebben de kinderen heel veel geholpen. Veel van eigen makelij, zoals oa de eitjes van onze kippen en op de sandwiches zat pesto van peterselie, wat verrassend lekker is.
En wie won het biologische groentepakket
Tijdens de open dag kon je je energie kwijt op het springkussen maar je kon ook een gokje wagen. Ik heb een bizar grote pompoen staan en met raden van het juiste gewicht kon je een biologisch groentepakket winnen. Onder toeziend oog van de laatste gasten hebben we hem op de weegschaal gelegd en met 5,7 kg won Puck Sanders dit pakket omdat zij exact dit gewicht geraden had.
Afval opruimen uit de Amsterdamse grachten
Vorige week mocht ik in verband met afwezigheid van Anne-Marie haar vervangen op een blogboot geïnitieerd door Marguerita van Marstyle. Ook deze dag was het schitterend weer. Met een boot gingen we tijdens de World Cleanup Day afval opvissen uit de Amsterdamse grachten. De boot was beschikbaar gesteld door Starboard Amsterdam, een luxe boot die uitgerust was met heerlijke hapjes en drankjes. Een heerlijke mocktail werd voor ons neus bereid met een Sodastream. Met een paar simpele handelingen maak je een verfrissende cocktail maar dan alcoholvrij.
Weer ruimte in mijn hoofd
De voorbereidingen voor afgelopen weekend hebben gezorgd dat ik een goed gevulde bovenkamer had. Wel fijn dat hier nu weer wat ruimte vrij komt. Tussen de buien door ga ik de tuin nog in met mijn nieuwe Gardena multihark. Dit 3-in-1 gereedschap kan worden gebruikt voor harken, scheppen en zeven, ideaal. Deze zal met de herfststormen goed van pas komen. In de kas heb ik al zoveel mogelijk opgeruimd voor de winter. Er staat alleen nog wat basilicum en pepers in potten. Verder moet ik tijd gaan vrijmaken om de moestuin winterklaar te gaan maken. Ik hoef mij voorlopig niet te vervelen!
Ook wij mochten erbij zijn
Wat kunnen jullie trots zijn op dit mooie resultaat zeg
Gefeliciteerd
En die bounty fudge ga ik zeker maken
Tot snel
Frits en Miranda
Was allemaal tip top voor elkaar!! Veel succes en dat er maar veel boekingen mogen volgen!
Pingback: World Cleanup Day – 21 september 2021 – unicornexperience.nl