Als ik ’s avonds een restje aardappelen over heb ben ik stiekem altijd een beetje blij: morgen lekker een aardappelomelet voor de lunch!
Restjes
Sowieso is zo’n aardappelomelet – wat wel iets weg heeft van de Spaanse tortilla – ideaal om restjes in te verwerken. Want ook een restje vlees(waar), kaas en groente kun je met gemak in dit lunchgerecht kwijt. Een allemansvriend dus.
Bovendien is dit een lekker vullende lunch, waarmee je het zeker wel tot het avondeten uithoudt. Omdat ik wel van een beetje pit houd voegde ik er flink wat Tabasco jalapeno aan toe. Een fijngesneden verse jalapeno is misschien nog wel lekkerder maar die ik had even niet in huis.
Aardappelomelet
Wat heb je nodig (1 persoon)
Ingrediënten
- Restje gekookte aardappelen
- 2 eieren
- Boter
- 1 ui
- Handje geraspte kaas
- Zout, peper, Tabasco
Snijd de aardappelen in plakjes. Snipper de ui fijn. Smelt wat boter in de koekenpan en bak eerst de uien glazig en vervolgens de aardappelen op hoog vuur snel rondom bruin. Kluts twee eieren los met een handje geraspte kaas en voeg dit toe aan de aardappelen. Bak totdat de bovenkant gestold is en draai om met behulp van een bord. Bak de andere kant nog even kort aan, breng op smaak met zout, peper en Tabasco en schuif op je bord.