Home » Cilbir recept voor Turkse eieren met yoghurt
cilbir recept turkse eieren

Cilbir recept voor Turkse eieren met yoghurt

Nu we richting de Pasen gaan is het ook op My happy kitchen tijd voor recepten met eieren! Daar staan er al een heleboel van online, maar dit recept voor Cilbir, Turkse eieren met yoghurt en kruidige boter, mag wat mij betreft niet ontbreken!

cilbir recept turkse eieren

Eieren pocheren

Eieren pocheren lijkt lastig maar echt, oefening baart kunst. En een paar slimme trucjes helpen natuurlijk ook. Mijn geheim? Een klein (thee) zeefje gebruiken! Het ei verliest dan net echt wat overbodig vocht. Laat vervolgens gewoon in het – net tegen de kook aan – water glijden en pocheren maar. Een scheutje azijn in het water schijnt ook wonderen te doen. Ik doe dat ook altijd. In dit recept voor gepocheerde eieren met hollandaise saus (aanrader!) geef ik nog een andere fool proof methode, met plasticfolie.

Lunch of ontbijt

Deze cilbir eieren kun je eten als hartig ontbijtje of lunch, net wat je lekker vindt. Serveer er brood, toast, pita of flatbread om lekker mee te dopen! Çılbır (officiële spelling) spreek je uit als tsjulbur en is de letterlijke vertaling voor gepocheerd ei. Het mooie bord is overigens van HEMA

cilbir recept turkse eieren

Cilbir, Turkse eieren met yoghurt

cilbir recept turkse eieren

Cilbir, Turkse eieren met yoghurt

Een heerlijk lunchgerecht van gepocheerde eieren in een yoghurtsaus met pittige boter
Print Pin
Gang: lunchgerecht, Ontbijt
Keuken: Turks
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 150 ml dikke Turkse of Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 30 gram roomboter
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • scheutje azijn
  • verse koriander naar smaak, grofgehakt

Aan de slag!

  • Breng het water net tegen de kook aan. Doe er een scheutje azijn bij. Breek een eitje in een zeefje, laat even kort uitlekken en giet het ei daarna in het kokend water. Herhaal met de andere eieren. Pocheer de eieren drie minuten.
    scheutje azijn, 4 eieren
  • Roer het geperste teentje knoflook door de yoghurt en breng op smaak met wat zout.
    150 ml dikke Turkse of Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook
  • Smelt de boter in een pannetje en roer er de paprikapoeder, komijn en chilivlokken door.
    30 gram roomboter, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 mespuntje chilivlokken
  • Verdeel de yoghurt over twee borden.
  • Schep de gepocheerd eieren voorzichtig uit de pan met een schuimspaan of grote lepel en leg op ieder bord twee gepocheerde eieren op de yoghurt.
  • Verdeel de kruidige boter over de borden. Decoreer met grofgehakt koriander.
    verse koriander
  • Serveer direct met brood, toast, pita of flatbread. 
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor cilbir, Turkse eieren op Pinterest:

Cilbir Turkse eieren

Summary
recipe image
Recipe Name
Cilbir Turkse eieren met yoghurt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*