Ei muffins zijn ideaal als gezond, glutenvrij en koolhydraatarm tussendoortje. Maar ook prima te eten als lunch of ontbijt. Ze zijn zowel koud als warm lekker . Het ideale foodprepping gerecht eigenlijk. Bak er een aantal op zondag en je hebt de komende dagen altijd een gezonde optie klaarliggen! Je kunt er gerust meer maken dan vier, ei muffins zijn ook prima in te vriezen. Varieer vooral naar hartenlust met dit ei muffins recept!
Ei muffins recept met paddenstoelen
Ik maakte mijn ei muffins dit keer met shiitake paddenstoelen. Gewoon omdat ik daarvan nog een pot vol (gedroogd) van had liggen. Zo handig om op voorraad te hebben. Een half uurtje weken en daarna kun je ze verwerken als verse paddenstoelen. Maar je kunt ook kijken wat je in je koelkast of vriezer aan groente hebt liggen en dat er in verwerken. Een restje brocolli wellicht, of doperwtjes uit de vriezer. Reepjes paprika, of ringetjes prei, eigenlijk alles wat jou lekker lijkt.
Kaas!
De basis van ei muffins is – je raadt het niet – ei. Voor vier muffins heb je drie eieren nodig. Daarnaast gebruik ik meestal zo’n 100 gram groente en 100 gram kaas. Ik maakte dit keer een mix van ricotta en versgeraspte Parmezaanse kaas maar ook hier geldt: gebruik wat je op voorraad hebt of wat je lekker lijkt.
Vegetarische ei muffin
Ik houd de basis altijd vegetarisch, maar als je wilt kun je er ook uitgebakken spekjes of bijvoorbeeld zalm aan toevoegen. Verse of gedroogde kruiden, peper en zout maken de muffin helemaal af. Gebruik zoals ik dragon (moet je van houden, smaakt wat naar anijs) of varieer met bijvoorbeeld tijm, rozemarijn of chilivlokken voor een beetje pit!
Ei muffins recept
Ei muffins recept
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 100 gram paddenstoelen
- 1 ui
- 1 klontje boter
- 3 eieren
- 1 takje verse dragon
- 3 eetlepels ricotta
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een muffinvorm in met wat boter.
- Snipper het eitje en snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak ze in een klontje boter gaar in de koekenpan.
- Klop in een beslagkom de eieren los met de ricotta en de Parmezaanse kaas. Snijd de dragon grof en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de gebakken uien en paddenstoelen door het eimengsel en verdeel over de muffinvorm.
- Bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.