Home » Ei muffins recept
Ei muffins recept

Ei muffins recept

Ei muffins zijn ideaal als gezond, glutenvrij en koolhydraatarm tussendoortje. Maar ook prima te eten als lunch of ontbijt. Ze zijn zowel koud als warm lekker . Het ideale foodprepping gerecht eigenlijk. Bak er een aantal op zondag en je hebt de komende dagen altijd een gezonde optie klaarliggen! Je kunt er gerust meer maken dan vier, ei muffins zijn ook prima in te vriezen. Varieer vooral naar hartenlust met dit ei muffins recept!

Ei muffins recept met paddenstoelen

Ik maakte mijn ei muffins dit keer met shiitake paddenstoelen. Gewoon omdat ik daarvan nog een pot vol (gedroogd) van had liggen. Zo handig om op voorraad te hebben. Een half uurtje weken en daarna kun je ze verwerken als verse paddenstoelen. Maar je kunt ook kijken wat je in je koelkast of vriezer aan groente hebt liggen en dat er in verwerken. Een restje brocolli wellicht, of doperwtjes uit de vriezer. Reepjes paprika, of ringetjes prei, eigenlijk alles wat jou lekker lijkt.

Kaas!

De basis van ei muffins is – je raadt het niet – ei. Voor vier muffins heb je drie eieren nodig. Daarnaast gebruik ik meestal zo’n 100 gram groente en 100 gram kaas. Ik maakte dit keer een mix van ricotta en versgeraspte Parmezaanse kaas maar ook hier geldt: gebruik wat je op voorraad hebt of wat je lekker lijkt.

Ei muffins recept

Vegetarische ei muffin

Ik houd de basis altijd vegetarisch, maar als je wilt kun je er ook uitgebakken spekjes of bijvoorbeeld zalm aan toevoegen. Verse of gedroogde kruiden, peper en zout maken de muffin helemaal af. Gebruik zoals ik dragon (moet je van houden, smaakt wat naar anijs) of varieer met bijvoorbeeld tijm, rozemarijn of chilivlokken voor een beetje pit!

Ei muffins recept

Ei muffins recept

Ei muffins recept

Het ideale glutenvrije en koolhydraatarme tussendoortje!
Afdrukken Pin
Gang: Tussendoortje
Keuken: Westers
Trefwoord: koolhydraatarm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram paddenstoelen
  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • 3 eieren
  • 1 takje verse dragon
  • 3 eetlepels ricotta
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een muffinvorm in met wat boter.
  • Snipper het eitje en snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak ze in een klontje boter gaar in de koekenpan.
  • Klop in een beslagkom de eieren los met de ricotta en de Parmezaanse kaas. Snijd de dragon grof en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de gebakken uien en paddenstoelen door het eimengsel en verdeel over de muffinvorm.
  • Bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*