Food prepping is helemaal hot. Begrijpelijk ook want met een beetje voorbereiding (in het weekend) eet je doordeweeks gezonder én goedkoper. Gezonder omdat zelfgemaakt het altijd wint van kant-en-klaar en goedkoper omdat je niet in de verleiding komt naar de kantine te gaan of uit het werk een maaltijd af te halen. Deze frittata met geitenkaas smaakt heerlijk als lunch (zowel koud als warm) en is ook nog eens ideaal om restje in te verwerken.
Ik gebruikte voor deze frittata (ook wel egg muffins genoemd) een restje geitenkaas, doperwten en verse munt, maar je kunt ook andere kaas, groente en kruiden gebruiken. Helemaal naar eigen smaak of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Ook restje vlees(waren) kun je er prima in verwerken. Ook lekker bijvoorbeeld: broccoli, brie, cashewnoot. Of danish blue, walnoot en lente-ui!
Ik gebruik voor de frittata een siliconen muffinvorm, je kunt ze dan heel makkelijk verwijderen als ze een beetje zijn afgekoeld.
Frittata met geitenkaas, doperwten en munt
Wat heb je nodig (4 stuks)
- 100 gram doperwten (bij voorkeur diepvries, even overgieten met kokend water, 1 minuut laten staan en afgieten)
- 3 eieren
- 3 rondjes zachte geitenkaas
- 15 blaadjes verse munt, fijngesneden
- 1 ui
- Klontje boter of scheutje olijfolie
Muffinvorm
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de ui fijn en fruit in een koekenpan in een beetje boter of olie tot deze zacht is. Klop de eieren en voeg hier de verbrokkelde geitenkaas en de fijngesneden munt aan toe. Breng goed op smaak met zout en peper en voeg de (geblancheerde zie ingrediëntenlijst) doperwten toe.
Vet de muffinvorm in met olie of boter en verdeel het mengsel over de vormpjes tot net iets onder de rand. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot het ei gestold is. Laat eventueel afkoeken en bewaar tot gebruik in de koelkast (ca. 2 dagen houdbaar).
Lekker, ik heb nog geitenkaas liggen, dus ik ga het van de week ook maken. Makkelijk, ik hou hier van 🙂
Ja hé. Vind het vooral fijn dat je er restjes van van alles en nog wat in kunt gooien.
Wat een leuk idee om een firtatta in een muffinvorm te bakken, heel apart!
Het leek me wel handig om op die manier makkelijk porties mee naar het werk te nemen.