Oogt deze heerlijke salade niet als lente op je bord? En omdat de lente in Nederland soms best nog fris kan zijn, is de sla gegrild. Deze gegrilde little gem met burrata is klaar in vijf minuten en om je vingers bij op te eten zo lekker!
Burrata
Burrata is een verse Italiaanse kaas, die wordt gemaakt van mozzarella en room. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Een heerlijk romige smaak waar je van blijft eten! Probeer ook eens deze pasta met gegrilde paprika en burrata.
Gegrilde little gem
Little gem wordt ook wel Romeinse sla, romaine of bindsla genoemd. Little gems zijn handig in gebruik, blijven vrij lang goed in de koelkast en smaken licht zoet. Ze bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals bètacaroteen en vitamine C. Je kunt de sla rauw eten, maar ook stomen of grillen. Romaine sla is hét ingrediënt voor de bekende caesar salade.
Het fijne van dit gerecht is de veelzijdigheid aan smaakcombinaties. Het frisse van de gegrilde little gem, het romige van de burrata, het aromatische van de balsamicosiroop en de crunch van de pistachenoten maken dit tot een wel haast hemels gerecht!
Gegrilde little gem met burrata
Gegrilde little gem met burrata
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 1 krop little gem of romaine sla
- 1 bol burrata
- balsamicosiroop
- olijfolie
- 1 eetlepel pistachenoten gepeld en ongezouten
Aan de slag!
- Snijd de little gem overdwars doormidden. Smeer de snijhelften in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill in een grillpan of op een grillplaat ca. 3 minuten.
- Leg de helften sla op een bord, leg hier de burrata bij, bestrooi met zout en peper en schenk er balsamicosiroop naar smaak over. Decoreer met grofgehakte pistachenootjes.