Onlangs kreeg ik op een persvent de gloednieuwe 3-in-1 grill van BK. Voor tosti’s, wafels of panini. Ideaal! Voorheen leende ik altijd het wafelijzer van mijn moeder. Maar nu kan ik tenminste spontane ideetjes gelijk uitvoeren. Zoals deze hartige wafels met ovengedroogde tomaatjes!
Hartige wafels
Ik ben geen zoetekauw, dus een hartige wafel leek mij sowieso een lekker idee. Met de Parmezaanse kaas en de oregano krijgt de wafel gelijk een Italiaans tintje!
Ovengedroogde tomaatjes
Je kunt voor dit recept prima zongedroogde tomaten uit een potje gebruiken. Maar heb je de tijd, maak dan zeker eens deze ovengedroogde tomaatjes. Echte smaakbommetjes zijn het! En je kunt wat je over hebt prima bewaren in een potje afgevuld met olijfolie.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Halveer 500 gram kleine tomaatjes (ik vind die van Looye fantastisch!). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op het bakpapier. Bestrooi met zout, een beetje suiker (dat haalt de smaak nog meer naar boven) en besprenkel met olijfolie. Bak drie uur in de oven.
Ricotta
Eigenlijk wilde ik de wafels en tomaatjes combineren met burrata. Want hé, liefde voor deze Italiaanse met room gevulde mozzarella. Helaas had mijn supermarkt geen burrata liggen. De ricotta is natuurlijk een veel magerder en gezonder alternatief. En smaakt toch lekker romig! Wist je dat je ricotta ook heel goed zelf kunt maken?
BK 3-in-1 grill
Het mooie van de BK 3-in-1 grill? Dat is niet alleen dat dit apparaat drie van mijn huidige apparaten vervangt. Maar vooral het feit dat dit keukenapparaat pfas-vrij is. Bij pannen zijn wij ons steeds meer bewust van hoe schadelijk pfas eigenlijk is. Maar ook keukenapparaten kunnen pfas bevatten. BK heeft een lijn van keukenapparaten ontwikkeld (ook nog een contactgrill, een gourmetstel en een bakplaat) die allemaal pfas vrij en tóch non-stick zijn.
Hartige wafels met ovengedroogde tomaatjes
Hartige wafels met ovengedroogde tomaatjes
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel oregano
- 25 gram Parmezaanse kaas versgeraspt, plus extra om te bestrooien
- 1 snuf zout
- 1 ei
- 100 ml melk
- 1,5 eetlepel zonnebloemolie
- 4 eetlepels ovengedroogde of zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels ricotta
- bakspray
Aan de slag!
- Meng de droge bestanddelen (bloem, bakpoeder, oregano, Parmezaanse kaas en zout). Voeg ei, melk en olie. Mix tot een egaal beslag.
- Vet het wafelijzer in met bakspray.
- Doe het beslag in je wafelijzer (dit gaat het handigst met een ijslepel).
- Bak de wafels in ca.4-5 minuten gaar, afhankelijk van je wafelijzer.
- Serveer met twee eetlepels tomaatjes en een eetlepel ricotta. Bestrooi eventueel met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Heb het recept gelezen, ga ze (waarschijnlijk pas in de kerstvakantie) maken! Lijkt me erg lekker!
Leuk!