Heb je van de feestdagen (of een andere gelegenheid) nog een aangebroken potje truffeltapenade staan? Maak als lunch voor jezelf dan eens deze heerlijke omelet met truffel en kaas!
Eieren
Een eitje gaat er altijd wel in. Bovendien zijn extra eiwitten goed voor je wanneer je, net als ik, niet genoeg (dierlijke) zuivel drinkt. En een warme lunch is in de winter sowieso een goed idee. Het is in ieder geval één van mijn favoriete en snelle lunches!
Recept
Een echt recept wil ik dit eigenlijk niet noemen, meer een ideetje of tip. Maar lekker is het zeker. En het staat binnen 5 minuten op tafel! Als je wilt kun je ook nog wat groente (champignons, handje spinazie) bakken voor je de eieren erbij gooit. Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over koken met restjes van de feestdagen. Doe er je voordeel mee!
Omelet met truffel en kaas
Wat heb je nodig (lunch, 1 persoon):
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 eetlepel truffeltapenade
- Handje geraspte kaas (naar smaak)
- (eventueel) wat champignons of restjes groente
- Boter of olie om in te bakken
Kluts twee eieren in een kommetje en roer hier de truffeltapenade door. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas. Wil je wat extra paddenstoelen of groente toevoegen? Bak die dan eerst in de olie of boter en voeg daarna het ei-truffel mengsel toe.
Laat op het vuur staan tot de onderkant voldoende gestold is, keer om, en bak nog even kort de onderkant. Bak je ook wat paddenstoelen of groente mee, dan gaat omkeren vaak wat lastiger. Je kunt dan de omelet op een wat lager vuur, met het deksel op de pan, laten stollen zonder om te draaien.
Vouw dubbel en serveer.