Een eitje met pasen hoort erbij! En die kun je natuurlijk op allerlei manieren eten. Een gepocheerd ei met hollandaisesaus is mijn favoriet. Maar deze omeletrol met kruidenroomkaas en zalm is een goede tweede!
Ontbijt, lunch of brunch
Wij doen meestal alleen aan een paasontbijt. Maar als je de magazines van de supermarkten moet geloven is er tegenwoordig zelfs sprake van een paasdiner! Ook de gourmetschotels vind je weer volop terug in de schappen. Pasen in het nieuwe kerst.
Omeletrol met carpaccio mag ook!
Deze heerlijke omeletrol kun je eigenlijk altijd wel serveren. Bij ontbijt, lunch of brunch, maar ook als hapje bij de borrel. Geen liefhebber van vis? Vervang de zalm dan bijvoorbeeld door carpaccio of kipfilet. Die leuke tapasprikkers zijn trouwens van Anovi.
Omeletrol met kruidenroomkaas en zalm
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 3-4 eieren (beetje afhankelijk van de grootte van de eieren en je pan)
- Scheutje melk of slagroom (net wat je in huis hebt)
- Klein handje platte peterselie, grof gehakt
- Bakje kruidenroomkaas (of gewone roomkaas)
- 100 gram gerookte zalm
- Peper en zout
- Boter om in te bakken
Klop de eieren los met een scheutje melk. Voeg de platte peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Smelt een klontje boter in een koekenpan en voeg de eieren toe. Bak op een middelhoog vuur tot het ei grotendeels gestold is. Draai om met behulp van een bord. Bak ook de andere zijde nog een minuutje of twee. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Smeer de omelet in met kruidenroomkaas. Dat hoeft niet zuinig! Beleg met de plakjes zalm en rol voorzichtig op. Wikkel in plastic- of aluminiumfolie en laat in de koelkast een uurtje opstijven.
Haal uit de folie en snijd in plakjes. Steek een prikker in iedere plak.