Toen ik laatst een recept voor een felgekleurde pink noodle bowl maakte zei mijn zoon ‘Wat gaaf, doe je dat voor Pride Month‘? Nou had ik geen idee dat juni de maand was waarin de de gelijkheid van LTBTQ wordt gevierd. En waarvan de regenboog vaak het symbool is. Maar […]
Lunch
Slaschuitjes met ceviche
Een lekkere lichte maar vooral ontzettend smaakvolle lunch, deze slaschuitjes met ceviche. In een handomdraai gemaakt, lekker en gezond, wat wil je nog meer op een mooie zomerse dag? Ceviche Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru maar wordt in veel Zuid-Amerikaanse landen gegeten. Voor ceviche wordt vis gegaard in limoen of […]
Mini plaattaartjes met tuinbonen en ricotta
Tuinbonen, ik ben er dol op. En dan vooral dubbelgedopt en verwerkt tot een lekkere tapenade. Ik maakte er eerder al bruschetta’s mee, maar bedacht me dat het ook wel een perfecte topping voor plaattaart zou zijn. En dat was het! Een heerlijke zomerse lunch, deze mini plaattaartjes met tuinbonen […]
Mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en blauwe kaas
Nu we al meer dan een jaar voornamelijk vanuit huis werken is de lunch één van de belangrijkste maaltijden van de dag geworden. Ik kan er ook echt naar uit kijken! Met een beetje planning heb je deze mini plaattaartjes met gekarameliseerde ui en blauwe kaas in 20 minuten op […]
Gebakken radijsjes met labneh
Ik eet radijsjes eigenlijk alleen maar zo, uit het vuistje. Lekker met een beetje zout en peper, de ideale low-calorie snack. Maar je kunt er zoveel meer mee. Deze gebakken radijsjes met labneh vormen- samen met wat flatbread of Turks brood – een heerlijke lunch! Jeugdherinneringen Ik heb mooie jeugdherinneringen […]
Gegrilde little gem met burrata
Oogt deze heerlijke salade niet als lente op je bord? En omdat de lente in Nederland soms best nog fris kan zijn, is de sla gegrild. Deze gegrilde little gem met burrata is klaar in vijf minuten en om je vingers bij op te eten zo lekker! Burrata Burrata is […]
Omeletrol met kruidenroomkaas en zalm
Een eitje met pasen hoort erbij! En die kun je natuurlijk op allerlei manieren eten. Een gepocheerd ei met hollandaisesaus is mijn favoriet. Maar deze omeletrol met kruidenroomkaas en zalm is een goede tweede! Ontbijt, lunch of brunch Wij doen meestal alleen aan een paasontbijt. Maar als je de magazines […]
Lauwwarme orzo met sardientjes
Nu ik tijdens deze coronaperiode vanuit huis werk, maak ik vaak (lauw)warme lunches klaar. Zo lekker! Ik kook dan meestal een dubbele portie, zodat ik de volgende dag nog een keer kan genieten. Van deze orzo met sardientjes bijvoorbeeld Orzo Orzo is Italiaans voor gerst. Het is een pastasoort in […]
Poke bowl met zalm en avocado
Als lunch is zo’n poke bowl met zalm en avocado een ware traktatie. En sinds ik de sesam dressing van Kewpie heb ontdekt moet ik me inhouden dit niet iedere dag te maken! Pokebowl Eten uit een kommetje is al een hele poos hip. Poke bowls of sushi bowls zie je […]
Aardappelomelet | de ideale ‘left-over lunch’
Als ik ’s avonds een restje aardappelen over heb ben ik stiekem altijd een beetje blij: morgen lekker een aardappelomelet voor de lunch! Restjes Sowieso is zo’n aardappelomelet – wat wel iets weg heeft van de Spaanse tortilla – ideaal om restjes in te verwerken. Want ook een restje vlees(waar), […]