Als lunch is zo’n poke bowl met zalm en avocado een ware traktatie. En sinds ik de sesam dressing van Kewpie heb ontdekt moet ik me inhouden dit niet iedere dag te maken!
Pokebowl
Eten uit een kommetje is al een hele poos hip. Poke bowls of sushi bowls zie je op Insta vaak voorbij komen. Het doet het ook goed op de foto. Maar het belangrijkste: het is ontzettend lekker. De toppings zijn naar smaak, gebruik gerust tonijn of maak er een vega bowl van.
Kewpie deep roasted sesame dressing
Kewpie mayonaise was altijd al mijn favo mayo om sushi mee te maken. Dus toen ik bij Jumbo (no spon!) deze deep roasted sesame dressing tegenkwam moest ik die wel meenemen. En omg, wat is dit lekker! Het kost wat helaas (€ 3,99 voor een flesje) maar dan heb je wel wat!
Furikake
Furi wattes? Furikake is een Japanse smaakmaker, in deze versie met algen en sesamzaad. Ik kreeg een keer een potje van Lima foods in een pakket en sindsdien strooi ik het altijd over mijn pokebowls voor een lekkere bite. Alleen sesamzaadjes kan natuurlijk ook.
Poke bowl met zalm en avocado
Wat heb je nodig (1 persoon):
Ingrediënten
- 1 kopje sushi rijst
- 1 ½ kop water
- Scheutje rijstazijn
- ½ eetlepel suiker
- Ca. 100 gram rauwe zalm (zo vers mogelijk)
- ½ avocado
- Klein blikje edamame boontjes
- Kewpie deep roasted sesame dressing
- Furikake (bv. van Lima)
Spoel de sushirijst goed om. Breng aan de kook met het water en wat zout. Zet het vuur laag en laat in ca. 15 minuten droogkoken. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten rusten (of volg de aanwijzingen op de verpakking, iedere rijst is net weer even anders). Voeg een scheutje rijstazijn en de suiker toe, roer goed door en laat volledig afkoelen.
Snijd de zalm en avocado in blokjes. Breng de rijst op smaak met de dressing. Verdeel de avocado, zalm en boontjes over de rijst en bestrooi met de furikake.