Tegenwoordig doe ik regelmatig aan foodprepping. Dan maak ik op mijn vrije dag gerechten die ik op werkdagen kan meenemen voor de lunch. Als basis neem ik vaak pasta, rijst of couscous, en varieer dan met overige ingrediënten om iedere keer weer een lekkere (maaltijd)salade eten. Zoals deze salade van parelcouscous met ui en paddenstoel.
Aardse smaken
Ik houd van aardse smaken. Zoals die van paddenstoelen en truffel. Je kunt hier allerlei soorten paddenstoelen voor gebruiken. Van de ‘gewone’ champignon tot oesterzwammen of shi-take. En door de ui lekker lang en langzaam te bakken krijgt deze een heerlijke gekaramelliseerde smaak. De bijzondere smaak van zwarte knoflook maakt dit gerecht helemaal af!
Zwarte knoflook
Zwarte knoflook is knoflook die op een lage temperatuur langdurig is gefermenteerd. Hierdoor krijgt de knoflook een unieke smaak en textuur, lichtzoet met een subtiele hint van soja, balsamico en rozijnen. En geurloos!
Salade van parelcouscous
Parelcouscous houdt het midden tussen couscous en pasta. Het zijn kleine bolletjes (net als couscous) maar met de structuur van pasta. Ik ben er dol op! Voor 1 persoon is 75 gram voldoende. Meer inspiratie voor lekkere salade recepten?
Salade van parelcouscous met ui en paddenstoel
Wat heb je nodig (twee personen)
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 250 gram gemengde paddenstoelen (of alleen champignons)
- 2 grote uien
- Paar teentjes zwarte knoflook
- Roomboter
- 1-2 eetlepels truffelolie
- Zout en peper
Snijd de ui in ringen. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de uienringen op laag tot middelhoog vuur mooi goudbruin (dit duurt wel zo’n 15 minuten!). Voeg op het laatst de fijngesneden teentjes zwarte knoflook toe.
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak in een andere koekenpan de paddenstoelen in een klontje roomboter goudbruin. Bestrooi met zout en peper.
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en voeg er het uien-knoflookmengsel en de gebakken paddenstoelen aan toe. Breng op smaak met truffelolie naar wens (1-2 eetlepels) en peper en zout.