Een lekkere lichte maar vooral ontzettend smaakvolle lunch, deze slaschuitjes met ceviche. In een handomdraai gemaakt, lekker en gezond, wat wil je nog meer op een mooie zomerse dag?
Ceviche
Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru maar wordt in veel Zuid-Amerikaanse landen gegeten. Voor ceviche wordt vis gegaard in limoen of citroensap. Omdat bij dit garingsproces niet alle eventuele bacteriën gedood worden is het belangrijk om zo vers mogelijke vis te gebruiken. Je kunt voor het maken van ceviche allerlei soorten vis gebruiken, van tonijn, mul en poon tot kabeljauw en van zalm tot garnalen.
Door het gebruik van verschillende ingrediënten krijg je een kleurrijk geheel op je bord, en een smaakexplosie in je mond! Op mijn blog vind je nog een ander ceviche recept van gastblogger Dieneke.
Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis voor je op een rij.
Slaschuitjes met ceviche
Wat heb je nodig (lunch, 2 personen)
Ingrediënten
- 250 gram kabeljauwfilet
- 1 gele of oranje paprika
- 1 rode ui
- Verse koriander naar smaak (ca. 10 gram)
- 1 rode peper
- 2 limoenen
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Zout
- Little gem of baby romaine sla
Snijd de paprika, rode peper en rode ui in hele fijne blokjes. Hak de koriander grof. Rasp de schil van één limoen en pers beiden uit. Meng de ui, paprika, peper, koriander, rasp en sap samen met de olie in een kom. Breng op smaak met wat zout. Snijd dunne plakjes van de kabeljauw en meng ze door de limoenmarinade. Laat 30 minuten marineren en schep af en toe even om.
Haal de blaadjes van de sla los en leg op een schaal. Ik kon die dag niet slagen voor little gem dus gebruikte ijsbergsla. Kan ook prima, alleen krijg met met little gem mooiere ‘schuitjes’.
Vul de blaadjes met de ceviche. Serveer de (eventueel) overgebleven ceviche erbij in een schaaltje.
Goedemiddag Anne-Marie,
Waar doe je wat met de koriander ?
Groet,
André
Scherp! Die gaat ook door de limoenmarinade. Ik heb het aangepast.