Home » Sushi mini tulband
sushi mini tulband

Sushi mini tulband

Ik hou van sushi. Maar niet persé van sushi maken. Want best veel werk voor de tijd die je uiteindelijk nodig hebt het weer op te eten haha. Dus maakte ik dit keer – met mijn mini tulband vorm – sushi mini tulband. Makkelijk te maken, eenvoudig mee te variëren. En lekker!

sushi mini tulband

Mini tulband bakvorm

Met een mini tulband bakvorm bak ik….mini tulband cakejes. Logisch he. Maar is het niet leuker als je zo’n vorm wat breder kunt inzetten dan alleen maar als bakvorm? Voor sushi mini tulband dus bijvoorbeeld. Maar je zou ‘m ook prima als puddingvorm kunnen gebruiken!

Sushi

Ben jij ook fan van sushi maar niet zo’n fan van het maken van die rolletjes. Maak dan ook eens deze nigiri sushi of een sushi salade. Je maakt deze sushi mini tulband natuurlijk eenvoudig vegetarisch door de vis te vervangen door bijvoorbeeld omelet, tofu of mango.

sushi mini tulband

Sushi mini tulband

Sushi, maar dan makkelijker te maken!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje, lunchgerecht, snack
Keuken: Japans
Voorbereidingstijd: 30 minuten
5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de zout, suiker en rijstazijn toe en laat volledig afkoelen.
  • Verdeel wat sushi rijst over de mini tulbandvorm tot ca. de helft
  • Verdeel hierover eerst de mayo, dan de vis of avocado en stukjes norivel.
  • Vul af met de rest van de sushi rijst.
  • Stort op een bord en decoreer met sesamzaadjes.
  • Serveer met sojasaus en wasabi.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*