Gevulde eieren, dat was denk ik het eerste recept dat Bodhi ooit maakte. Op de naschoolse opvang, waar hij zijn eerste kookcursus deed. Leuk hè, dat ze dat soort dingen daar organiseerde. Het is dan ook nog steeds een favoriete snack hier in huis, vooral de gevulde eieren met kerriemayonaise.
Old skool
Gevulde eieren, dat is typisch een jaren 70 gerechtje. Ontbrak op geen enkele verjaardag of buffet. Maar retro is hip, dus zijn ook gevulde eieren weer helemaal happening. En het moet gezegd: het is en blijft ook gewoon heel erg lekker!
Zaanse mayonaise
Met een Zaanse als moeder, maar ook omdat het gewoon de lekkerste is, kiest Bodhi natuurlijk voor Zaanse mayonaise. En voor de verandering een keer voor de speciale variant, de kerriemayonaise. Die geven de eieren net wat meer pit én een prachtige gele kleur. Er is ook een pittige mayonaise, die het vast ook heel goed doet in een gevuld eitje.
Handige tip
Gebruik je een spuitzak? Zet deze dan een hoog glas en vouw de buitenkant tot ongeveer de helft naar beneden. Je kunt nu de spuitzak veel makkelijker vullen!
Gevulde eieren met kerriemayonaise
Wat heb je nodig (10 gevulde eieren)
- 5 eieren
- kerriemayonaise (Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden)
- Zout
Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Ik zet de eieren altijd op in koud water, dan zijn ze in 7 minuten koken goed.
Laat de eieren schrikken in koud water, dan kun je ze straks veel makkelijker pellen.
Pel de eieren. Snijd de eieren overdwars door. Haal met een lepeltje de eierdooiers eruit en doe ze in een schaaltje.
Je kunt eventueel een klein plakje van de onderkant van het halve ei afhalen, dan blijven ze beter staan.
Doe de mayonaise bij de eierdooiers en prak en roer tot een smeuïg geheel. Ik geef niet echt een hoeveelheid, doe gewoon wat jij lekker vindt. Je kunt natuurlijk ook gewone mayonaise gebruiken. Proef er nog wat zout of peper bij moet.
Vul de halve eieren met het mengsel. Met een lepel, of, als je het heel mooi wilt doen, met een spuitzak.
jaaa die kerry mayo is zo lekker!! en gevulde eitjes ook!!