Home » My happy kids: American mac ’n cheese

My happy kids: American mac ’n cheese

Eerder schreef ik al toen Bodhi en ik de Subway M&M cookies bakte: kinderen zijn tegenwoordig gek op alles wat uit Amerika komt. Niet zo gek dus dat ik van Bodhi al een paar keer het verzoek heb gehad om een keertje mac ’n cheese te maken, op de Amerikaanse manier. En zoals het meestal gaat… voor mijn kind doe ik alles. Een speurtocht op internet en Pinterest leerde me al snel dat mac ’n cheese niet veel meer is dan een ovenschotel van pasta op basis van een bechamelsaus met kaas. Moet lukken!

 

mac 'n cheese

Aangezien ik macaroni te weinig ‘bite’ vind hebben gebruikte ik de Trottole pasta uit de specialiteiten serie van Grand’Italia. Een lekkere pasta op basis van ei en met een goede bite. Het resultaat is een lekkere hartige pastaschotel die iedereen wel lust. Ik vind er persoonlijk weinig spannends aan, het is een gewoon warm en hartig comfortfood. Bodhi daarentegen lustte er wel drie borden van! Een uitstekend recept dus voor My happy kids! Houd je niet van vlees of wil je eens wat anders, dan smaakt deze mac ’n cheese ook heel lekker met zo’n 200 gram gebakken champignons.

Wat heb je nodig (mac ’n cheese voor 3-4 personen):

  • 350 gram macaroni (of een andere pasta naar keuze)
  • 100 gram oude of belegen geraspte kaas
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 500 ml. melk
  • paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • 100 gram spekjes (of 200 gram champignons)
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet een ruime ovenschaal in.

Smelt in een pan heel zachtjes de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend zo’n 3 minuten garen op heel laag vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe, draai het vuur wat hoger en roer (blijven roeren!) totdat de bechamelsaus kookt en dikker wordt. Zet dan het vuur zacht en laat zo’n 10 minuutjes garen. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen zwarte peper.

Kook intussen de pasta beetgaar (liever iets korter dan langer) en giet af. Bak in een kleine koekenpan de spekjes (of de champignons) uit.

Roer de twee geraspte kazen door de bechamelsaus tot ze gesmolten zijn. Roer de bechamel-kaassaus en spekjes (of champignons) door de uitgelekte pasta en doe in de ovenschaal. Bestrooi met paneermeel. Bak in de oven in ca. 20 minuten goudbruin.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

11 Comments

  1. Ik at pas vorige maand voor het eerst dit gerecht (als hapje in een restaurant) en had er eerlijk gezegd niet zoveel van verwacht, maar vond het toch lekker! Jouw versie met spekjes lijkt me nog net wat smakelijker door die extra hartige bite 🙂

  2. Dit is zo lekker he! Wist niet dat dat paneermeel erbij moest.

  3. Jouw variant klinkt lekker! Ik kan me voorstellen dat kids hier helemaal blij van worden, ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gegeten hihi (als Amerika-fan).

  4. Wat leuk om er champignons in te doen 🙂

  5. Desiree | Sweet Happinez

    Dit lijkt mij erg lekker! Heb het al vaker voorbij zien komen, maar nog nooit gegeten. Ik ga het zeker eens proberen!

  6. OMG wat klinkt dit lekker! Ik ga dit ook binnenkort proberen! 🙂 xxx

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*