Ter variatie mag Bodhi graag een wrap in zijn lunchtrommeltje vinden. Weer eens wat anders dan zo’n Hollandse boterham met kaas. Wraps zijn bovendien heel makkelijk te beleggen en je kunt er behoorlijk je fantasie op loslaten. Nog veel lekkerder dan wraps uit een pakje: zelf wraps maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk!
Bak ze ’s avonds en bewaar ze – na afkoelen – in een plastic ziploc zakje. De volgende dag kun je ze naar keuze beleggen en in de broodtrommel doen. Of je eet ze natuurlijk meteen op als avondeten, als onderdeel van een lekkere tex-mex maaltijd. Het lukte mij niet om hele mooie ronde wraps te krijgen. Maar ja, daar merk je opgerold niets van. En het ziet er lekker ambachtelijk uit toch?
Een lekkere manier om je wrap te beleggen is met gerookte zalm en (verse of kant-en-klare) eiersalade. Als je op de link klikt vind je een recept voor verse eiersalade. Niet moeilijk, wel zo lekker! Beleg de wrap met plakjes (ijsberg)sla, eiersalade en plakjes gerookte zalm. Even oprollen en in tweeën snijden. Steek eventueel een prikker door beide helften
Zelf wraps maken
Wat heb je nodig (6 stuks)
- 200 gram bloem
- 125 ml. lauw water
- snufje zout
- 2 eetlepels olijfolie
Meng in een beslagkom de gezeefde bloem met het zout, water en de olijfolie. Meng eerst alles met een lepel en kneed vervolgens verder met je handen. Laat de deegbal een half uurtje rijzen op een warme plaats, afgedekt met een theedoek.
Bestrooi je werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in zes stukjes. Maak kleine bolletjes die je iets plat drukt en vervolgens met een deegroller uitrolt tot een platte wrap (voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te veel plakt).
Bak de wraps één voor één in een hete koekenpan (je hoeft een extra vet toe te voegen) in ca. 1 minuut per kant.
Dit recept ga ik zeker een keer namaken. Klinkt zo simpel, dus past wel in mijn straatje 🙂
En zelfgemaakt is altijd het lekkerst!
Dat is een van de leukste dingen: wraps maken. En rond of niet rond maakt niks uit toch? Het helpt wel als je het bolletje deeg op spanning brengt. Maar dat maakt voor de smaak niks uit!
Ik moest het ff opzoeken hoor, deeg op spanning brengen. Brood bakken is ook wel echt een kunst op zich!