Mijn zoon en man zijn dol op Amarena kersen, ik not so much. Op ‘gewone’ kersen na vind ik eigenlijk niets lekker met kersensmaak, gek hè? Toen ik laatst een potje amarenen kersen in de la tegenkwam, besloot ik om voor mijn mannen een Scharzwalder kirsch toetje te maken. Schwarzwalder […]
Nagerecht
Eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten
Eton mess is een heerlijk en gemakkelijk te maken toetje, van verse aardbeien, slagroom en meringue. Ik maakte dit keer echter een winterse versie van dit beroemde dessert: eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten! Eton mess Over de onstaansgeschiedenis van Eton Mess gaan verschillende verhalen de ronde. Variërend van […]
Profiteroles
Ik ben dol op soesjes! Meestal de hartige variant, gevuld met kaas of paté. Maar ook met slagroomsoesjes maak je me blij, en dan helemaal in een dessert als profiteroles, slagroomsoesjes in chocoladesaus! Soezendeeg Soezendeeg wordt ook wel eens kookdeeg genoemd. Je maakt het immers (deels) klaar in een pan […]
Makkelijke ijstaco’s
In de zomer eet ik graag een ijsje als toetje. Een heerlijke affogato bijvoorbeeld, een bolletje vanille-ijs met een versgezette espresso eroverheen. Of gewoon een Magnum uit de vriezer. En als het wat bijzonderder mag zijn, maak ik graag deze makkelijke ijstaco’s! Taco’s De zogenaamde taco’s maak je eenvoudig van […]
Crêpes Suzette
Het maken van crêpes Suzette stond al een poosje op mijn verlanglijstje. Nou ben ik geen ster in het bakken van pannenkoeken (ik laat dat graag aan mijn man over) dus ik dacht dat flensjes voor mij een brug te ver waren. Tot ik een handige crêpemaker vond! Crêpemaker Ik […]
Soufflé van mango voor Koningsdag
Een soufflé heeft – geheel ten onrechte! – het imago moeilijk te zijn. Niets is echter minder waar! In weinig tijd en met betaalbare ingrediënten, zet je met deze soufflé van mango een voortreffelijk dessert op tafel! Met z’n oranje kleur een leuk nagerecht voor Koningsdag! Soufflé Sinds ik heb ontdekt […]