Ik ben een echte fan van toetjes. Niets kan mij zo blij maken als een uitgebreide dessertkaart. En niets kan een goed etentje zo’n domper geven als een kaart waarop alleen een dame blanche of iets met vruchten uit blik is terug te vinden. Ik kijk dan ook vaak eerst op het menu of er nog lekkere toetjes op de kaart staan waar ik ruimte voor wil overhouden. Zo kies ik bij Aziatische restaurants eerder voor een voorgerecht, omdat de dessertkaart vaak minimaal is. Maar voor deze banaan in kokosmelk maak ik graag wat ruimte!
Dessert bij mijn favoriete Thai
Banaan in kokosmelk
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 125 ml water
- 4 eetlepels suiker
- 4 net rijpe bananen
- ½ theelepel zout
Doe de kokosmelk, suiker, snufje zout en water in een pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen totdat alle suiker is opgelost. Pel de bananen en snijd in plakjes. Voeg toe aan de kokosmelk en laat nog even doorwarmen. Verdeel de kokosmelk en banaan over vier kommetjes en serveer warm.