Home » Bienmesabe Canario
bienmesabe canario

Bienmesabe Canario

Wanneer je rond februari op La Palma bent, dan kun je genieten van de vele amandelbomen die dan volop in bloei staan. Een prachtige zee van witte en roze bloesem. Amandelen vormen het hoofdbestanddeel van een typisch dessert van dit prachtige eiland: bienmesabe Canario.

Bienmesabe

Bienmesabe betekent letterlijk ‘het smaakt me goed’ in het Spaans. En als je houdt van de smaak van amandelspijs en marsepein dan smaakt dit -machtige! – dessert je vast en zeker goed.

Bienmesabe canario

Bienmesabe Canario

Bienmesabe canario

Bienmesabe Canario

Een typisch dessert van de Canarische eilanden dat gemaakt wordt van amandelen, suiker, citroen en kaneel
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Spaans
Trefwoord: zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 ml water
  • 1 citroen
  • 3 eierdooiers
  • 1 kaneelstokje
  • kaneelpoeder

Aan de slag!

  • Rooster het amandelmeel goudbruin in een droge koekenpan. In ca. 5 minuten op middelhoog vuur, blijf erbij en roer regelmatig om. Vooral op het einde gaat het hard!
  • Rasp het grootste deel van de schil van een (biologische) citroen. Trek met een zesteur nog wat reepjes schil van de citroen ter decoratie.
  • Breng het water en de suiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje en de citroenrasp toe en laat ca 5 minuten inkoken tot een siroop.
  • Zet het vuur laag, roer er de amandelmeel door, en laat zo’n 5 minuten sudderen, terwijl je regelmatig roert.
  • Klop intussen de eierdooiers los in een kom. Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje. Voeg al roerend -  beetje bij beetje – de eierdooiers toe.
  • Zet terug op het vuur (laag!) en blijf nog zo’n 5 minuten roeren tot je een half dikke massa hebt.
  • Verdeel over vier schaaltjes en laat afkoelen (eerst op het aanrecht, dan in de koelkast). Bestrooi met kaneel en sliertjes citroenschil.

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die drie eiwitten die je nu over hebt?
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*