Mooi weer betekent: ijs! Ik heb een ijskom voor mijn Kitchenaid waarmee je in een handomdraai heerlijk vers ijs maakt. En omdat ik nu eenmaal dol ben op kokos (er staat al een pina colada ijs recept online!) ging ik dit keer voor bounty ijs!
Bounty
Een Bounty is gek genoeg de enige candybar die ik lekker vind. Mij maak je niet blij met snoepgoed als Kitkat, Mars of Nuts. En helemaal lekker vind ik de pure Bounty! Dit Bounty ijs maakte ik dan ook met pure chocolade.
Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!
KitchenAid ijskom
Het voordeel van een losse ijskom voor de KitchenAid is dat ik niet weer een extra apparaat hoef aan te schaffen, alleen maar een onderdeel. Gelukkig heb ik grote vriezerlades, zodat de kom daar wel inpast. Let hierop voordat je een apparaat aanschaft waarbij je de kom in de vriezer moet bewaren!
IJshoorntjes
Deze super leuke ijshoorntjes met chocoladerand zijn van Jos Poell en kocht ik gewoon in de supermarkt.
Bounty ijs
Bounty ijs
Wat heb je nodig:
Ingrediƫnten
- 400 gram kokosmelk minimaal 17% vet
- 100 gram poedersuiker
- 50 gram geraspte kokos
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram pure chocolade in stukjes
Aan de slag!
- Meng de kokosmelk met de poedersuiker, het vanille extract en de geraspte kokos. Zet minstens twee uur in de koelkast zodat het mengsel goed koud is.
- Zet de ijsmachine aan en giet het mengsel erin. Laat ca. een kwartier draaien en voeg dan de chocolade toe. Na ca. 20-25 minuten is je ijs klaar.
- Het ijs is dan nog wel vrij zacht, wil je echt bolletjes scheppen zet het ijs dan nog ca. 2 uur in een afgedekte kom in de vriezer.