Ik snoep eerlijk gezegd vrij weinig. Een Bounty is eigenlijk de enige candybar die ik echt lekker vind. En dan het liefst de pure Bounty. Deze bounty mousse mocht dan ook niet op mijn blog ontbreken. Een tropische verrassing na het eten gaat er altijd wel in!
Kokoshagel
Ik werd geïnspireerd om dit toetje te maken door de kokoshagel die ik laatst in de supermarkt tegenkwam. Het is een hagelslag gemaakt van chocolade en stukjes kokos, van de makers van kokosbrood. Heel bijzonder. En lekker, niet alleen op de boterham. De perfecte decoratie van mijn bounty mousse! Ook zo’n fan van kokos? Maak dan ook eens deze pinacolada pannacotta! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
Mousse
De eerste keer dat ik deze bounty mousse maakte was de smaak perfect, maar was de chocolade en kokos een beetje te veel naar de bodem gezakt. Wacht dan ook zo lang mogelijk met het mengen van de afgekoelde kokosmelk (hij moet al een beetje gaan opstijven) en de stijfgeslagen slagroom.
Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!
Bounty mousse
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml slagroom (ongeslagen)
- 60 gram witte basterdsuiker
- 2,5 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 eetlepels fijngehakte pure chocolade
- kokoshagel
Week de blaadjes gelatine ca. 10 minuten in koud water. Doe de basterdsuiker bij de kokosmelk en breng net tegen de kook aan. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de melk en haal van het vuur. Laat volledig afkoelen.
Sla de slagroom stijf. Spatel door de afgekoelde kokosmelk en roer er de geraspte kokos en fijngehakte chocolade door. Doe in vier schaaltjes of weckpotjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Decoreer met de kokoshagel.