Home » Cappuccino mousse
Cappuccino mousse

Cappuccino mousse

Ben jij ook zo’n liefhebber van koffie? Ik kan niet zonder mijn dubbele espresso in de ochtend! In de middag drink ik het liefst cappuccino. Lekker met een dikke melkschuimlaag. Ik kreeg deze kerst mooie koffie/thee glazen die mij inspireerde tot het maken van een lekker toetje: cappuccino mousse

Cappuccino mousse

Toetjes!

Want naast liefhebber van koffie ben ik ook een echt toetjes mens! Een toetje met koffie had ik nog niet eerder gemaakt (okay toch wel, tiramisu). Maar ga ik zeker vaker doen, want het smaakte ontzettend lekker. Het leek me leuk om de cappuccino mousse te decoreren met van die lekkere chocolade koffiebonen, maar ik kon ze echt nergens vinden. Waar koop je die eigenlijk?

Cappuccino mousse

Dubbelwandige glazen

Ik gebruikte deze mooie dubbelwandige thee/koffie glazen van Xenos. Staat leuk toch? Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in een schaaltje serveren. Maar in een glas ziet de cappuccino mousse er net even iets leuker/echter uit! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!

Cappuccino mousse

Cappuccino mousse

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 3 eieren
  • 90 g suiker
  • 150 ml espressso (of sterke koffie)
  • 150 ml room
  • 2 blaadjes gelatine

Voor het ‘schuim’ laagje:

  • 150 ml room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Eventueel: chocolade koffiebonen, cacaopoeder

Scheid de eieren . Klop de suiker en het eigeel in een kom dik en lichtgeel. Week de gelatine een paar minuutjes in een kommetje met water.

Zet ondertussen 150 ml sterke espresso of hele sterke koffie. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete espresso. Laat iets afkoelen.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf.

Meng de lauwe espresso met de eierdooiers. Spatel de room er door tot een mooi luchtig geheel. Spatel nu voorzichtig de eiwitten erdoor tot je een mooie luchtige en egaal gemengde mousse hebt.

Vul een mooi (cappuccino)glas voor ¾ met de koffiemousse. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom met de vanillesuiker half stijf (yoghurtdikte). Doe een laagje slagroom op de koffiemousse. Decoreer eventueel met een chocolade koffieboon en een beetje cacaopoeder.

Summary
recipe image
Recipe Name
Cappuccino mousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

  1. ik ben gek op “koffie” toetjes dus neem je recept mee 😀

  2. Wat een leuke foto met die bloemen erbij! Ziet er heerlijk huiselijk uit! Klinkt als heerlijke mousse, die zet ik op mijn ellenlange baklijstje. 🙂

  3. Het ziet er werkelijk waar prachtig uit. Of ik het lust is een tweede, aangezien ik geen toetjes mens ben.. ??‍♀️

  4. Wat is het hele donkere laagje onderin? Het witte is de slagroom het lichte bruine de mousse maar wat is t donkere op de bodem? Dat zie ik helaas niet in je recept terug en ik wildere voor kerst maken 😁

    • Dat onderste laagje is koffie, die iets naar beneden is gezakt vanuit de mousse. Dit kun je voorkomen door de espresso, waarin je de gelatine hebt opgelost, langer te laten afkoelen.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*