Ik heb een poosje zitten nadenken hoe ik dit toetje nou precies moest noemen. Choco tompouce? Chocolade creatie? Nouja, de foto spreekt voor zich toch? Dit choco frambozen torentje is een eenvoudig toetje wat er toch indrukwekkend uit ziet. En je kunt er naar hartenlust mee experimenteren!
Gebruik bijvoorbeeld eens witte chocolade, doe er (kant-en-klare) chocolademousse tussen, varieer met fruit of noten.
Choco frambozen torentje
Wat heb je nodig (vier personen):
- 200 gram chocolade
- 250 gram mascarpone
- Vanillesuiker
- Verse frambozen
- Poedersuiker
Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron (ca. 2 minuten op 800 watt). Leg een vel bakpapier op een bakplaat of je aanrechtblad. Maak met de achterkant van een theelepel of een rubberen kwastje uit de losse hand 12 cirkels op het bakpapier. Het hoeft geeneens zo heel netjes te zijn, de ‘ambachtelijke’ look maakt het juist bijzonder. Laat goed uitdrogen en haal voorzichtig van het bakpapier.
Terwijl de choco droogt klop je de mascarpone luchtig met vanillesuiker naar smaak. En nu kun je gaan stapelen. Chocoschijfje, mascarpone, frambozen, chocoschijfje, mascarpone, frambozen, chocoschijfje. Leg bovenop nog een framboos en bestrooi met poedersuiker.
Wat ziet dat er heerlijk uit Anne-Marie! Die combinaties vind ik ook altijd heel lekker.
Thnx! Chocolade en fruit zijn altijd een heerlijke combi.
Heerlijk ziet het er uit
Dank je Trudy. Het is je gelukt zie ik!