Op de valreep een makkelijk maar lekker en mooi kerstdessert! Geïnspireerd door Jamie Oliver maakte ik deze heerlijke orange-ginger jelly, een sinaasappel-gember pudding. Die volgens Jamie smaakt als ‘christmas in a glass’. Ik kan je verzekeren, dat klopt!
Sinaasappel-gember
De combinatie van sinaasappel en gember geeft een mooie warm-frisse smaak. Serveer in kleine glaasjes of schaaltjes voor een lekkere lichte en frisse afsluiter van het (kerst)diner.
Orange-Ginger jelly
Wat heb je nodig (afhankelijk van de grootte van de schaaltjes ca. 4 tot 8 porties)
- 6 blaadjes gelatine
- 600 ml. verse sinaasappelsap
- 1 sinaasappel, in stukjes (schilletjes verwijderd)
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- Klein stukje verse gember
- Ca. 100 gram creme fraiche
- Zakje vanille suiker
- Stuk pure chocolade en eventueel andere decoratie
Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim water voor ca. 5 minuten. Zet ondertussen de sinaasappelsap op een laag vuur en verwarm langzaam tegen de kook aan. Let op, het mag niet koken. Voeg de basterdsuiker toe en roer totdat deze gesmolten is. Rasp het stukje gember en knijp dit uit boven het sap, zodat er paar druppels gembernat in de sap komt. Knijp de gelatineblaadjes voorzichtig uit en roer ze, van het vuur af, één voor één door het warme sap. Doe in kleine glaasjes een paar stukjes sinaasappel en schenk daarna de gelatine er voorzichtig op. Laat even afkoelen en plaats daarna tenminste 4 uur in de koelkast.
Roer een bakje crème fraiche los met een zakje vanillesuiker en schep een klodder op ieder schaaltje jelly. Schaaf of rasp chocoladevlokken van een reep pure chocolade en decoreer hiermee de jelly. Ik heb hier ook nog gouden chocoladedecoratie gebruikt (Jumbo).
Ik gruwel van jelly, maar dit ziet er wel heel schattig uit 🙂
In jouw geval vast een gevalletje 'schijn bedriegt'. Het blijft glibberen!
Wat onwijs leuk & lekker kerstig!