Home » Stoofperencrumble (al dan niet met een restje pepernoten)

Stoofperencrumble (al dan niet met een restje pepernoten)

Het is tijd om alvast te gaan oefenen voor het kerstdiner. Maak gewoon iedere week één of twee gerechten vast een keer klaar. Je kunt dan nog ingrediënten of hoeveelheden aanpassen, of misschien zelfs besluiten het gerecht geheel achterwege te laten wegens te moeilijk of niet lekker. Hier alvast een niet te moeilijk recept voor een heerlijk toetje. En heb je nog wat pepernoten over van Sinterklaas? Verwerk ze dan in de crumble!

Heb je stoofperen over? Maak dan ook eens een stoofperenpavlova!

Stoofperencrumble

Wat heb je nodig:

  • Stoofperen (bereid van ca. 1 ½ kilo gieser wilderman peren)
  • Handje kruidnoten, grof gehakt
  • 150 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 10 gram water
  • 10 gram zout
  • 2 dl. Slagroom

Schil de peertjes, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Kook in een laagje water en ca. twee eetlepels suiker in ca. 2 uur gaar op een laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kneed de boter op het aanrecht met de hand zacht. Voeg het water toe aan de suiker. Meng het suikermengsel en het zout door de boter. Zeef de bloem boven het botermengsel. Maak nu met beide handen een wrijvende beweging, zodat er kruimels van het boter-bloemmengsel ontstaan: de crumble. Spreid deze kruimels uit over een bakplaat en bak ze in ca. 15-18 min. goudbruin in de oven. Meng de gehakte kruidnootjes door de crumble. Laat afkoelen.

Klop de slagroom lobbig. Verdeel de stoofperen over 4 glazen. Schep de lobbige slagroom erop en garneer met de afgekoelde crumble.

4 Comments

  1. Dat klinkt weer heerlijk! Dank voor de tip.

  2. Lekker (kerst) toetje! Ik ben echt dol op stoofpeertjes!

  3. Oh dat ziet er echt superlekker uit!!

  4. Deze ga ik zondag maken! Komen de kinderen eten voor Frank zijn verjaardag 🙂

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*