Home » Eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten
Eton mess met mokkaroom

Eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten

Eton mess is een heerlijk en gemakkelijk te maken toetje, van verse aardbeien, slagroom en meringue. Ik maakte dit keer echter een winterse versie van dit beroemde dessert: eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten!

geschiedenis van beroemde gerechten: eton mess

Eton mess

Over de onstaansgeschiedenis van Eton Mess gaan verschillende verhalen de ronde. Variërend van een bakker die tijdens het transport van aardbeien meringuetaart over hobbelige wegen bij aankomst een ‘puinhoop’ aantrof. Tot een labrador, die op de picknickmand met aardbeien meringuetaart ging zitten. Meer lezen over de geschiedenis van Eton mess? Op mijn blog vind je recepten voor Eton mess met stoofperen, met ananas en met passievrucht!

Eton mess met mokkaroom

Meringue maken

Voor dit dessert kun je uiteraard de meringue zelf maken of je maakt het jezelf gemakkelijk en koopt het kant-en-klaar. Omdat wij graag spaghetti carbonara eten heb ik altijd wel wat eiwitten in de vriezer liggen. Meringue maken is vrij eenvoudig en je kunt het in een luchtdicht blik ook prima langere tijd bewaren.

Eton mess met mokkaroom

Gekarameliseerde pecannoten

Ik maakte eenvoudig en snel gekarameliseerde pecannoten in de airfryer! Schep 100 gram noten om met 2 eetlepels honing. Leg een stuk bakpapier in de airfryer en verdeel de noten hierover. Bak 10 minuten op 160 graden en schep halverwege even om. Laat afkoelen op een nieuw stuk bakpapier, spreid de noten zoveel mogelijk uit. Geen airfryer? Je kunt de noten ook karameliseren in een koekenpan of oven.

Eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten

Eton mess met mokkaroom

Eton mess met mokkaroom en gekarameliseerde pecannoten

Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Brits
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Mixer
  • Spuitzak met stervormig mondje
  • 4 glazen

Ingredients

Aan de slag!

  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, espressopoeder en klopfix. Doe in een spuitzak.
    250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje klopfix, 1 zakje espressopoeder
  • Verkruimel de helft van de meringue en verdeel over de schaaltjes.
    16 stuks meringue
  • Spuit hier de helft van de mokkaroom over.
  • Verdeel hier de gekarameliseerde noten over. Houd er een paar achter ter decoratie.
    100 gram gekarameliseerde pecannoten
  • Herhaal met de meringue en een laag mokkaroom.
  • Decoreer met mokkaboontjes en gekarameliseerde pecannoot.
    8 chocolade mokka boontjes
  • Je kunt de toetjes rustig een paar uur eerder klaar maken en in de koelkast bewaren tot serveren.
Delen op Facebook

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*