Tot mijn verbazing ontdekte ik laatst dat ik het recept voor Eton Mess nog niet op mijn blog heb staan! Een simpel en heerlijk toetje dat hier in de zomer regelmatig op tafel komt. Dit keer ook een variant op de klassieker, de eton mess with passion.
Eton Mess kent een leuke (vermeende) geschiedenis. Het ‘gebak’ werd traditioneel geserveerd bij de cricket wedstrijden op Eton college in Engeland. De bakker die het dessert, bestaande uit schuimbakjes met room en aardbeien, moest bezorgen had de pech dat tijdens het vervoer alles dusdanig door elkaar geschud werd dat er bij aankomst alleen nog een enorme troep (mess) over was. De bakker heeft deze mess (=Engels voor rommel) in schaaltjes geschept en als zodanig geserveerd: de Eton Mess was geboren.
Eton mess
Traditionele versie (vier porties)
- 250 ml. ongeklopte slagroom
- 250 gram verse aardbeien
- Suiker (desgewenst)
- Meringues of schuim
With passion:
- 250 ml. ongeklopte slagroom
- 4 passievructen
- Meringuettes passievrucht (zak 100 gram Jumbo)
Verkruimel de meringues/schuim. Klop de slagroom stijf (geen suiker toevoegen!). Maak de de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes of plakjes/halveer de passievruchten.
Doe eerst een laagje verkruimeld schuim in een mooi glas, verdeel hierover de slagroom en tot slot de aardbeien. Of lepel per glas een passievrucht leeg. Het toetje moet nog door elkaar geroerd worden – het is tenslotte een mess – maar op deze manier serveert het wat mooier!
Hmm het is half 7 en ik heb gewoon ontzettende trek in deze Eton Mess 😉 Ziet er heerlijk uit!
Dit lijkt me erg lekker! Mmm… ziet er ook echt uit als een luxe toetje
Soms kan luxe ook heel simpel zijn 🙂
Hahaha, dat gebeurt mij nou ook heel vaak!