Het is een van mijn favoriete drankje c.q. toetje in de zomer: de sgroppino. Ook wel scroppino genoemd want over de schrijfwijze van dit drankje wordt getwist. Feit is dat het afkomstig is uit Italië, uit de regio Veneto om precies te zijn.
Spoom
De sgroppino is het ideale dessert na een zware (pasta) maaltijd. Je kunt deze zogenaamde ‘spoom’ ook serveren als tussengerecht bij een meergangen-diner. Met het koude drankje en frisse citroen smaak kun je de maaltijd een beetje ‘laten zakken’ en de smaakpapillen opfrissen. Zet de prosecco, wodka en (hoge champagne) glazen ruim van tevoren in de koelkast, zodat alles goed koud is!
Sgroppino
- ½ liter prosecco
- 100 ml wodka
- 500 ml citroen-sorbetijs
- 1 limoen
Doe het citroensorbetijs in een kom en mix het even goed door met de (hand)mixer. Klop er beetje bij beetje de prosecco en de wodka door. Schenk de sgroppino in de champagneglazen en decoreer met een dun schijfje limoen (blaadje munt is optioneel) en serveer direct (met een rietje natuurlijk!).
Cin cin!
Dit ziet er heerlijk uit! Geniet van het mooie weer vandaag! 🙂
Zo lekker dit! Serveer het vaak als toetje na een zwaar diner, heerlijk!
Zelfs op een regenachtige dag zou een sgroppino me nog smaken 🙂 Maar het zonnetje maakt het extra fijn!
Is idd de perfecte afsluiter van een zware maaltijd!