Heb jij in Italië weleens een caffè crema gehad? Het is geen koffie met room of een romig dessert maar meer een luchtige mousse, die je maakt met slechts 3 ingrediënten!
Romig zonder room
De caffè crema is een superromige en luchtige mousse, maar bevat geen room. Je hebt alleen (ijskoud) water, koffiepoeder (oploskoffie) en suiker nodig. That’s it! In Italië noemen ze het crema di caffè all’acqua. Qua structuur en romigheid doet het me denken aan Haagse bluf. Een lekker dessert met sterke koffiesmaak die je maakt met ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt. Waar wacht je nog op? Ik gebruikte overigens van die zakjes espresso koffiepoeder (8 stuks).
Dalgona koffie
Je kunt het ook wel een beetje vergelijken met Dalgona koffie, de TikTok en Instagram hit van een paar jaar geleden. Deze maakte je door gelijke delen oploskoffiepoeder, suiker en heet water te kloppen tot het romig wordt en het vervolgens toe te voegen aan koude of warme melk.
Italiaanse caffè crema
Italiaanse caffè crema
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 15 gram oploskoffie
- 125 ml water
- 150 gram suiker of poedersuiker
Aan de slag!
- Zet het water een kwartier voor je begint in de vriezer.
- Doe de koffiepoeder en suiker in de kom van de mixer. Voeg het water toe.
- Klop de ingrediënten tot een dikke, lichte en schuimige crème.
- Schep in mooie glazen en serveer.