Home » Kersenmousse (met maar 4 ingrediënten!)
kersenmousse

Kersenmousse (met maar 4 ingrediënten!)

Kersen in je oren, kersen in je mond, kersen in je maagje, lekker en gezond! Ken jij dit leuke rijmpje van vroeger ook nog? Nu de Hollandse kersen volop in het seizoen zijn (t/m eind augustus) moet er natuurlijk met kersen gekookt worden! Ik maakte een heerlijke luchtige kersenmousse!

kersen

Mousse

Je maakt deze luchtige mousse met maar vier ingrediënten. Easy peasy dus! De luchtige structuur van deze mousse is tongstrelend lekker. En de hoeveelheden zijn niet zo enorm, dus een klein glaasje gaat er ook na een zware maaltijd nog wel in! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!

kersenmousse

Kersen ontpitten

Ik heb een speciale kersenontpitter, maar omdat je de kersen toch pureert kun je ze ook gewoon met een mesje opensnijden. Maak je de kersenmousse buiten het kersenseizoen, dan kun je ook diepvrieskersen gebruiken, die zijn al ontpit! Je zou ook amarenen (uit pot) kunnen gebruiken, die hebben een nog intensere smaak.

kersenmousse

Luchtige kersenmousse

Wat heb je nodig (4 personen):

Ingrediënten

Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 5 minuten). Ontpit de kersen. Pureer de kersen met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie.

Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 15 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de kersenpuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes.. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.

Serveer met de achtergehouden kersen en eventueel wat chocoladedecoratie.

Bewaar het recept voor kersenmousse op Pinterest:

kersenmousse

Summary
recipe image
Recipe Name
Kersenmousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Odette Krijthe

    Hoi,

    Ik mis je my happy life blog deze maand, komt die nog?

  2. Odette Krijthe

    Oké super! Ik kijk er altijd naar uit.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*