Kersen in je oren, kersen in je mond, kersen in je maagje, lekker en gezond! Ken jij dit leuke rijmpje van vroeger ook nog? Nu de Hollandse kersen volop in het seizoen zijn (t/m eind augustus) moet er natuurlijk met kersen gekookt worden! Ik maakte een heerlijke luchtige kersenmousse!
Mousse
Je maakt deze luchtige mousse met maar vier ingrediënten. Easy peasy dus! De luchtige structuur van deze mousse is tongstrelend lekker. En de hoeveelheden zijn niet zo enorm, dus een klein glaasje gaat er ook na een zware maaltijd nog wel in! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
Kersen ontpitten
Ik heb een speciale kersenontpitter, maar omdat je de kersen toch pureert kun je ze ook gewoon met een mesje opensnijden. Maak je de kersenmousse buiten het kersenseizoen, dan kun je ook diepvrieskersen gebruiken, die zijn al ontpit! Je zou ook amarenen (uit pot) kunnen gebruiken, die hebben een nog intensere smaak.
Luchtige kersenmousse
Wat heb je nodig (4 personen):
Ingrediënten
- 250 gr kersen (diepvries, dan wel ontdooid of vers)
- 150 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 2 blaadje gelatine ( Oetker, verpakking van 12 blaadjes)
Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 5 minuten). Ontpit de kersen. Pureer de kersen met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie.
Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 15 minuten afkoelen.
Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de kersenpuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes.. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
Serveer met de achtergehouden kersen en eventueel wat chocoladedecoratie.
Hoi,
Ik mis je my happy life blog deze maand, komt die nog?
Omdat ik op vakantie was heb ik die een maandje overgeslagen. Eind augustus een dubbele portie dus 🙂
Oké super! Ik kijk er altijd naar uit.
Wat leuk om te horen!