Liefde is….eten klaarmaken dat je zelf niet lust. Omdat je partner dat zo lekker vindt. Dus maakte ik voor hem klassieke griesmeelpudding met bessensaus! Een heel eenvoudig oer Hollands toetje.
Griesmeelpudding
Voor griesmeelpudding gebruik je tarwegriesmeel. Het wordt griesmeel komt van het Duitse Grießmehl, wat grofkorrelig meel betekent. Er is ook griesmeel van mais. Daar maken ze in Italië polenta mee, een soort puree. Je maakt er o.a. deze lekkere polentafrietjes mee!
Bessensaus
Je maakt bessensaus natuurlijk het liefst met verse rode bessen, maar als je die niet kunt vinden kun je ook een flesje rode bessensap gebruiken. Gebruik je verse bessen, maak de saus dan aan met wat geleisuiker. Om de bessensap te binden gebruikte ik maizena.
Klassieke griesmeelpudding met bessensaus
Klassieke griesmeelpudding met bessensaus
Wat heb je nodig:
- 1 puddingvorm 1 liter
- plastic folie
Ingrediënten
- 700 ml melk
- 125 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 100 gram griesmeel
- 1 vanillestokje
- 1 flesje rode bessensap
- 1 eetlepel maizena
Aan de slag!
- Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Breng de melk met de slagroom, 100 gram van de suiker en het vanillemerg aan de kook.
- Wanneer de melk kookt voeg je de griesmeel toe en zet je het vuur lager. Klop met een garde zo'n 3-5 minuten door totdat de pudding bindt.
- Spoel de puddingvorm om met koud water, droog niet af. Giet de griesmeelpudding in de vorm en dek deze af met plasticfolie om te voorkomen dat zich een vel vormt. Laat afkoelen op het aanrecht en zet daarna minstens drie uur in de koelkast om op te stijven.
- Maak de bessensaus door de bessensap met 100 gram suiker aan de kook te brengen. Meng in een schaaltje 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water en giet bij de kokende bessensap. Kook nog even door tot de saus gebonden is. Laat afkoelen.
- Stort de griesmeelpudding op een bord en giet er de rode bessensaus over.