Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog Safrana & Argana van Fatima. Een echt foodie met een Marokkaans-Berberse achtergrond, vol met saffraan en arganolie. Vandaar ook haar blognaam! Omdat ik net een heleboel mooie rijpe mango’s had gekocht op de markt, viel mijn oog op een al wat ouder recept op haar blog: mango met yoghurtroom Wij zijn dol op lekkere toetjes, dus dat ging ‘m worden. Geinspireerd hierop maakte ik een heerlijke lemoncurdmousse met mango. Een blijvertje!
Lemoncurd
Lemoncurd maak ik meestal zelf, het is ook helemaal niet moeilijk om te maken. In de foodiebox die ik ieder kwartaal ontvang zat echter een potje lemoncurd van Bonne Maman en ik moet zeggen dat ik erg verrast was door de heerlijke en pure smaak. Deze lemoncurd bevat dan ook niet meer dan suiker, citroensap, hele eieren, boter en tapiocazetmeel. Geen kunstmatige toevoegingen dus. Je kunt er dus gerust voor kiezen om voor dit recept een potje in de winkel te kopen!
Jules de Strooper
Voor de bodem gebruikte ik de heerlijke dunne en knapperige amandelbrood koekjes van Jules de Strooper. Geloof me, lekkerder dan dat wordt het niet. En de amandelsmaak komt weer terug in het geroosterde amandelschaafsel op de mango. Een heerlijk toetje in al zijn eenvoud kan ik wel zeggen! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
Lemoncurdmousse met mango
Wat heb je nodig (4 kleine glaasjes)
- 60 gram amandelbroodkoekjes (of andere koekjes naar smaak)
- 20 gram roomboter
- 150 gram mascarpone
- 2 flinke eetlepels lemoncurd
- 1/2 verse mango
- Twee eetlepels geschaafde amandel
- Twee blaadjes verse munt, in dunne reepjes
Doe de koekjes in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller of een zware pan. Smelt de roomboter in een pannetje en roer hier de koekkruimels door. Verdeel de koelkruimels over de glaasjes.
Meng de mascarpone met de lemoncurd. Verdeel over de glaasjes. Dit is het mooiste om te doen met een spuitzak maar gewoon erin lepelen kan ook. Zet ongeveer een uur in de koelkast.
Snijd de mango in dunne plakjes of blokjes en verdeel over de glaasjes. Rooster de geschaafde amandel lichtbruin in een koekenpan. Blijf erbij, laat het niet verbranden. Verdeel het amandelschaafsel en de muntreepjes over de mango.
Dat recept lijkt me heerlijk ik heb het opgeschreven en ga het zeker een keertje maken
Leuk Karin! Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?
Kan je dit ook met sinaasappelcurd maken, qua smaak dan.
Ja hoor, lijkt me geen enkel probleem!