Hoewel de meteorologische herfst al begonnen is, spreek ik liever nog even van nazomer. Want met een beetje mazzel kunnen we tot in oktober nog genieten van mooie zonnige dagen. Persoonlijk word ik het meest blij van zo’n graad of 22, die zomerse 35+ temperaturen kunnen me gestolen worden. Om de zomer nog een beetje vast te houden maakte ik dit recept voor heerlijke en eenvoudige dessert: limoen kokos mousse.
Limoen
Ik prefereer de limoen boven de citroen. Zo aromatisch, zo smaakvol, ik ben fan! Ik koop ze meestal op de markt bij de toko kraam, waar ik er vier voor een euro krijg. Ideaal voor in de mojito, als smaakmaker in de pad thai of om dit lekkere toetje te maken!
Mousse
Dit eenvoudige recept voor een luchtige mousse komt veelvuldig voor op mijn blog. Je kunt dan ook naar hartenlust variëren met fruitsoorten, van kersenmousse tot frambozenmousse. En als je net als ik een fan van kokos bent, dan wordt je ook wel blij van deze luchtige bounty mousse! Ik heb ook nog een verzamelblog met mousse recepten, voor de echte liefhebbers!
Limoen kokos mousse
Limoen kokos mousse
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 2 limoenen
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 2 gelatineblaadjes
- kokossnippers of rasp
Aan de slag!
- Week de gelatineblaadjes ca. 10 minuten in een schaaltje met koud water.
- Rasp de schil van één limoen. Pers beide limoenen uit. Giet eventueel door een (thee)zeefje als je geen 'flubbertjes' in de mousse wilt.
- Breng het limoensap met de rasp en de suiker aan de kook. Houd eventueel een beetje rasp achter ter garnering. Zet het vuur laag en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Haal van het vuur en laat ca. 10 minuten afkoelen.
- Klop ondertussen de slagroom stijf. Spatel de limoen door de room en verdeel over vier glaasjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bak in een droge koekenpan een handje kokossnippers of rasp goudbruin (blijf erbij, het gaat snel!). Verdeel over de glaasjes, bestrooi met wat achtergehouden limoenrasp en serveer.