Met dit mooie weer eet ik het liefste ijs, ijs en nog eens ijs. Softijs, sorbetijs, waterijs, roomijs. Al het ijs smaakt me nu perfect. En dan ’s avonds na het eten een ‘volwassen’ ijsje, zoals deze heerlijke limoncello popsicles. Limoncello smaakt sowieso gekoeld het allerlekkerst (tip: bewaar zowel de fles als een aantal borrelglaasjes standaard in de vriezer), en in ijsvorm is het helemaal een traktatie.
Ik gebruikte mijn Zoku quick pop maker voor deze ijsjes, maar je kunt natuurlijk ook gewone ijsvormpjes gebruiken. Het enige verschil is de wachttijd, namelijk 9 minuten versus 6 uur! Meer recepten met limoncello? Wat dacht je van deze limoncello snowlballs, limoncello mousse, limoncello tiramisu of limoncello taart?
Limoncello popsicles
Wat heb je nodig (6 ijsjes)
- 125 ml Villa Massa Limoncello
- 250 ml water
- 125 gram suiker
- 1 citroen
Verwarm het water in een pannetje en los de suiker hierin op (niet laten koken). Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen dan uit. Voeg het rasp en de citroensap toe aan het suikerwater. Voeg tot slot de limoncello toe en laat even afkoelen tot kamertemperatuur. Doe het mengsel in de ijsvorm en plaats minstens 6 uur in de vriezer (of gebruik een quick pop maker)!
Proost!
Heerlijk! Deze ijsjes kunnen we wel gebruiken tijdens de warme dagen zoals nu.
Lekker als toetje na jouw panzanella!
Oehh lekker zeg! Lekker verfrissend 🙂
I would die to get some icecream right now. Ik zou zelf alleen de suiker vervangen door honing, daar ik geen suiker eet. Ze zijn er ook echt super lekker uit op de foto!
Dat kan natuurlijk altijd, honing is heerlijk!