Zomerkoninkjes, zo worden onze Hollandse aardbeien ook wel genoemd. Hoewel je tegenwoordig het hele jaar door lekkere aardbeien uit de kas kunt krijgen, loopt het seizoen van de Hollandse aardbeien van april t/m december. Ik ben er dol op! Zo uit het handje, op een beschuitje, of in deze heerlijk luchtige aardbeienmousse, gemaakt van verse aardbeien!
Aardbeienmousse in glaasjes
Ik serveer de luchtige aardbeienmousse in deze mooie dubbelwandige glaasjes. Het oog wil ook wat toch? Kleine weckpotjes doen het ook leuk. Heeft toch net even wat meer cachet dan een gewoon dessertschaaltje.
Choco-aardbei
Die leuke en mooie aardbei van chocolade op de aardbeienmousse kocht ik in Duitsland. Ik ga altijd helemaal los op de bakafdeling in de Duitse supermarkten. Ze hebben daar zoveel leuke artikelen die ook nog eens heel goedkoop zijn. Van bakmixen tot amandelmeel en van bakdecoratie tot glitterpoedersuiker.
Zomerkoninkjes
De smaak van aardbeien te pakken? Ik maakte met aardbeien eerder al een heerlijke tropische milkshake, soufflé, plaattaart met aardbeien, aardbeienslof en zelfs likeur! En ik deelde de lekkerste recepten met aardbeien van foodblogcollega’s. Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
Luchtige aardbeienmousse
Wat heb je nodig (4 personen)
Ingredients
- 250 gr aardbeien
- 150 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 2 blaadje gelatine
Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 5 minuten). Pureer de aardbeien met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie.
Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Spatel de aardbeienpuree door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en verdeel het over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
Serveer met wat slagroom en plakjes aardbei.