Een heerlijke luchtige frambozenmousse die niet kan mislukken en fantastisch smaakt. Met maar vier ingrediënten! De zomer in een glaasje, wat wil je nog meer?
Frambozen
Ik hou echt van zomerfruit. Frambozen, blauwe bessen en bramen zijn mijn favorieten, op de voet gevolgd door de watermeloen. Helemaal blij maak je me door me mee te nemen naar een pluktuin, waar je de frambozen zelf kunt plukken. En tussendoor lekker snoepen!
Mousse
De luchtige structuur van deze mousse is tongstrelend lekker. En de hoeveelheden zijn niet zo enorm, dus een klein glaasje gaat er ook na een zware maaltijd nog wel in! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
Luchtige frambozenmousse
Wat heb je nodig (4 personen)
Ingrediënten
- 225 gr frambozen (diepvries, dan wel ontdooid of vers)
- 150 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 2 blaadje gelatine ( Oetker, verpakking van 12 blaadjes)
Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 10 minuten)
Pureer de frambozen met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie. Je kunt als je dat wilt de frambozenpuree door een zeef halen, ik doe dat eigenlijk nooit.
Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree.
Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en en verdeel het over vier glaasjes. Of lepel het in de glaasjes als je een spuitzak te veel gedoe vindt. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.
Serveer met wat achtergehouden frambozen (op de foto heb ik ook nog wat geschaafde witte chocolade erover gedaan).