Home » Makkelijke ijstaco’s
makkelijke ijstaco's

Makkelijke ijstaco’s

In de zomer eet ik graag een ijsje als toetje. Een heerlijke affogato bijvoorbeeld, een bolletje vanille-ijs met een versgezette espresso eroverheen. Of gewoon een Magnum uit de vriezer. En als het wat bijzonderder mag zijn, maak ik graag deze makkelijke ijstaco’s!

makkelijke ijstaco's

Taco’s

De zogenaamde taco’s maak je eenvoudig van stroopwafels. Hiervoor heb je alleen een muffinvorm nodig (of een cupcake of mini tulbandvorm). Keer deze om. Verwarm de stroopwafels één voor één in de magnetron (20 seconden op vol vermogen). Haal eruit (voorzichtig, de stroop is heet), vouw voorzichtig dubbel en klem vast tussen de uitsparingen van de omgekeerde muffinvorm. Laat vijf minuutjes uitharden en je bent klaar.

makkelijke ijstaco's

Ijs

Voor wat het ijs betreft, kies wat je zelf het lekkerst vindt! Ik hield het bij ‘gewoon’ vanille-ijs, omdat dan de nootjes en de karamelsaus naar mijn idee het best tot hun recht komen. Maar pistache-ijs met verkruimelde pistache noten is natuurlijk ook een goed idee!

Karamelsaus

Ik maak mijn karamelsaus meestal zelf. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kan ik je de flesjes karamelsaus van Suboro van harte aanbevelen. Suboro staat voor dé drie ingrediënten voor een perfecte karamelsaus: Suiker, Boter, Room. Er zijn drie smaken: gezouten karamel, vanille en chocolade.

makkelijke ijstaco's

Makkelijke ijstaco’s

makkelijke ijstaco's

Makkelijke ijstaco's

Een taco van stroopwafel met ijs en karamelsaus!
Afdrukken Pin
Gang: IJs, Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Cupcake- of muffinvorm

Ingrediënten

  • 4 stroopwafels
  • 8 bolletjes ijs naar smaak
  • 2 eetlepels fijngehakte noten naar smaak
  • karamelsaus

Aan de slag!

  • Verwarm de stroopwafels stuk voor stuk in de magnetron (20 seconden op vol vermogen). Haal eruit (voorzichtig, de stroop is heet), vouw voorzichtig dubbel en klem vast tussen de uitsparingen van de omgekeerde muffinvorm. Laat vijf minuutjes uitharden. Laat intussen het ijs wat zachter worden
  • Vul de taco's met ijs.
  • Rol de ijskant door de fijngehakte noten. Ik gebruikte gebrande hazelnoten.
  • Besprenkel rijkelijk met karamelsaus.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*