In de zomer eet ik graag een ijsje als toetje. Een heerlijke affogato bijvoorbeeld, een bolletje vanille-ijs met een versgezette espresso eroverheen. Of gewoon een Magnum uit de vriezer. En als het wat bijzonderder mag zijn, maak ik graag deze makkelijke ijstaco’s!
Taco’s
De zogenaamde taco’s maak je eenvoudig van stroopwafels. Hiervoor heb je alleen een muffinvorm nodig (of een cupcake of mini tulbandvorm). Keer deze om. Verwarm de stroopwafels één voor één in de magnetron (20 seconden op vol vermogen). Haal eruit (voorzichtig, de stroop is heet), vouw voorzichtig dubbel en klem vast tussen de uitsparingen van de omgekeerde muffinvorm. Laat vijf minuutjes uitharden en je bent klaar.
Ijs
Voor wat het ijs betreft, kies wat je zelf het lekkerst vindt! Ik hield het bij ‘gewoon’ vanille-ijs, omdat dan de nootjes en de karamelsaus naar mijn idee het best tot hun recht komen. Maar pistache-ijs met verkruimelde pistache noten is natuurlijk ook een goed idee!
Karamelsaus
Ik maak mijn karamelsaus meestal zelf. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kan ik je de flesjes karamelsaus van Suboro van harte aanbevelen. Suboro staat voor dé drie ingrediënten voor een perfecte karamelsaus: Suiker, Boter, Room. Er zijn drie smaken: gezouten karamel, vanille en chocolade.
Makkelijke ijstaco’s
Makkelijke ijstaco's
Wat heb je nodig:
- Cupcake- of muffinvorm
Ingrediënten
- 4 stroopwafels
- 8 bolletjes ijs naar smaak
- 2 eetlepels fijngehakte noten naar smaak
- karamelsaus
Aan de slag!
- Verwarm de stroopwafels stuk voor stuk in de magnetron (20 seconden op vol vermogen). Haal eruit (voorzichtig, de stroop is heet), vouw voorzichtig dubbel en klem vast tussen de uitsparingen van de omgekeerde muffinvorm. Laat vijf minuutjes uitharden. Laat intussen het ijs wat zachter worden
- Vul de taco's met ijs.
- Rol de ijskant door de fijngehakte noten. Ik gebruikte gebrande hazelnoten.
- Besprenkel rijkelijk met karamelsaus.