Hoeveel ik ook gegeten heb, er is altijd wel plaats voor een toetje. Vooral zo’n kleine, romige mousse van vers fruit! Mijn opa zei vroeger altijd dat hij een speciale ruimte in zijn maag had voor toetjes. Die heb ik vast ook! Zeker voor deze luchtige mangomousse met passievrucht!
Diepvries fruit
Voor mijn toetjes gebruik ik vaak diepvries fruit. Het is meestal goedkoper dan vers en omdat je het toch pureert maakt de vorm verder niet uit. Ook is het handig wanneer je zin hebt in bijvoorbeeld kersenmousse en deze niet in het seizoen zijn! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
Passievrucht
De decoratie met passievrucht is facultatief. Ik vind persoonlijk het friszure van de passievrucht een fijne tegenhanger van het zoete van de mango. Maar je kunt er ook gewoon lekker een dot slagroom op spuiten.
Glaasjes
Ik serveer de luchtige mangomousse in deze mooie dubbelwandige glaasjes. Het oog wil ook wat toch? Kleine weckpotjes doen het ook leuk. Heeft toch net even wat meer cachet dan een gewoon dessertschaaltje.
Mangomousse met passievrucht
Wat heb je nodig (vier personen)
Ingrediënten
- 250 gram mango vruchtvlees
- 30 – 50 gram suiker (afhankelijk van hoe zoet de mango is)
- 2 blaadjes gelatine
- 150 ml. slagroom (ongeslagen)
- 2 passievruchten
Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 5 minuten). Pureer de mango met een staafmixer.
Doe de mangopuree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes net tegen de kook aan. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree. Haal van het vuur en laat zo’n 15 minuten afkoelen.
Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de mangopuree door de slagroom. Verdeel de mousse over vier glaasjes. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast. Decoreer met passievrucht (de inhoud van een halve passievrucht per schaaltje).