Liefde is….eten klaarmaken dat je zelf niet lust. Omdat je partner dat zo lekker vindt. Dus maakte ik voor hem klassieke griesmeelpudding met bessensaus! Een heel eenvoudig oer Hollands toetje. Griesmeelpudding Voor griesmeelpudding gebruik je tarwegriesmeel. Het wordt griesmeel komt van het Duitse Grießmehl, wat grofkorrelig meel betekent. Er is ook […]
Nagerecht
Bienmesabe Canario
Wanneer je rond februari op La Palma bent, dan kun je genieten van de vele amandelbomen die dan volop in bloei staan. Een prachtige zee van witte en roze bloesem. Amandelen vormen het hoofdbestanddeel van een typisch dessert van dit prachtige eiland: bienmesabe Canario. Bienmesabe Bienmesabe betekent letterlijk ‘het smaakt […]
Poire belle Hélène
Een Franse klassieker die niet op mijn blog mag ontbreken is de poire belle Hélène. Een eenvoudig en toch indrukwekkend en lekker dessert. Belle Hélène Dit dessert met peer (poire is Frans voor peer) werd in 1864 bedacht door Auguste Escoffier en vernoemd naar de operette La belle Hélène van Jacques […]
Mochi ijskrans
Mochi-ijs is een dessert gebaseerd op het traditionele Japans gerecht mochi. Ze zijn verkrijgbaar in de lekkerste smaken. Ik maakte er voor de feestdagen deze mochi ijskrans mee. Wat is mochi ijs? Japanse mochi zijn kleine kleverige bolletjes kleefrijst in allerlei kleren en smaken. Ze worden vooral gegeten met nieuwjaar, […]
Mandarijnenmousse (met chocoladepepernoten!)
Omdat mandarijnen bij deze tijd van het jaar horen. En omdat de combi van chocola, pepernoten en mandarijnen een hele goede is. Maar vooral omdat niemand nee zegt tegen een lekker toetje toch? Daarom presenteer ik jullie: mandarijnenmousse! Met chocoladepepernoten! Mousse Ik ben dol op mousse! Het is romig, het […]
Hangop met vijgen en amandelen
Het officiële seizoen van verse vijgen is van augustus t/m oktober, maar in principe kun je vijgen tegenwoordig het hele jaar door vers kopen. Ik ben altijd jaloers op mensen die een vijgenboom in de tuin hebben! Wat moet dat heerlijk zijn! In het seizoen kook ik graag met vijgen, […]
Rozen pannacotta met gesuikerde rozenblaadjes
Een mooi en verfijnd dessert, deze rozen pannacotta met gesuikerde rozenblaadjes. Perfect als afsluiter van een romantisch (Valentijns-) diner of voor moeder- of vaderdag? In ieder geval scoor je hier punten mee! Rozenwater De smaak van rozen is in dit gerecht subtiel en dat moet ook, rozensmaak gaat snel overheersen. […]
Traditioneel recept voor chocolademousse
Chocolademousse is denk ik wel mijn allerliefste toetje. Of moet ik netjes dessert zeggen? En hoewel je chocolademousse kant-en-klaar kunt kopen gaat er niets boven zelfgemaakte chocolademousse. Zo lekker, zo luchtig en romig tegelijkertijd. Je kunt me er ’s nachts voor wakker maken! Maar dan wel voor het traditioneel recept […]
Limoen kokos mousse
Hoewel de meteorologische herfst al begonnen is, spreek ik liever nog even van nazomer. Want met een beetje mazzel kunnen we tot in oktober nog genieten van mooie zonnige dagen. Persoonlijk word ik het meest blij van zo’n graad of 22, die zomerse 35+ temperaturen kunnen me gestolen worden. Om […]
10 x de lekkerste recepten met frambozen
Frambozen zijn mijn lievelingsvruchten! Ik heb dan ook al aardig wat recepten met deze heerlijke vruchtjes op mijn blog staan. Vandaag zet ik de lekkerste recepten met frambozen voor je op een rij! De lekkerste recepten met frambozen Koekjes met witte chocolade en frambozen Het zoete van de witte chocolade […]