Home » Nagerecht » Pagina 3

Nagerecht

Frambozen sorbetijs

Frambozen sorbetijs

I scream, you scream, we all scream for icecream! In de zomer lust ik er wel een paar. Softijs, roomijs, cornetto’s maar het allerliefste: sorbetijs. En de zomer is daar ook het ideale seizoen voor, omdat het fruit dan optimaal van smaak en betaalbaar is. Mijn favoriet? Frambozen sorbetijs! Zacht […]

10 x lekkerste ijsrecepten

10 x de lekkerste ijsrecepten

Het is zomer, dus een ijsje gaat er wel in. Als toetje, of gewoon tussendoor om even lekker af te koelen. Ik zette de 10 lekkerste ijsrecepten voor je op een rij. Van yoghurtijs tot Indiase kulfi en van een semifreddo tot spaghetti ijs! 10 x de lekkerste ijsrecepten Hoewel […]

shrikhand met mango

Shrikhand met mango (Indiase hangop)

Deze shrikhand met mango is de Indiase variant van onze hangop. Een eenvoudig te maken maar oh zo smaakvol dessert. De ideale afsluiting van een Indiase maaltijd, zoals mijn favoriete butter chicken curry. Shrikhand Volgens een legende is shrikhand uitgevonden door rondreizende herders. Het werd al ruim 500 jaar voor […]

10 x de lekkerste mousse recepten

10 x de lekkerste mousse recepten

Het was de gevleugelde uitspraak van mijn opa: ‘ik heb hier een plekje in mijn buik waarin altijd plaats is voor een toetje’! En dat geldt voor mij eigenlijk ook wel. Echter niet voor alle desserts. Een ijscoupe bijvoorbeeld is me echt te machtig. Maar voor een lekkere mousse, van […]

Bloedsinaasappel met ricotta

Bloedsinaasappel met ricotta

Bloedsinaasappel is maar kort verkrijgbaar, het seizoen loopt van december t/m maart. Een bloedsinaasappel dankt zijn naam aan het ‘bloeden’ wanneer je hem opensnijd. De smaak is wat minder zoet dan een gewone sinaasappel, en ook iets bitter. De prachtige kleur leent zich voor een mooi dessert, zoals deze van […]

Baileys lavacake

Baileys lavacake

Lavacake aten wij voor het eerst in een restaurant in Kijkduin dat helaas niet meer bestaat, the Fishclub. Ons favoriet dessert daar was ‘Death bij chocolate’ en omvatte o.a. chocolademousse, chocolade-ijs en dus een warme chocolade lavacake met vloeibare kern. Heerlijk! Sindsdien maak ik het regelmatig thuis, het is namelijk […]

Eton mess met stoofperen

Eton mess met stoofperen

Eton mess is een heerlijk zomers toetje met verse aardbeien, meringue en slagroom. Een winterse versie maak je met stoofperen! En het leuke van deze Eton mess met stoofperen is dat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt! Meringue Bak je meringue zelf of koop […]

Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. […]

Candy cane mousse

Candy cane mousse

Voor de feestdagen bedacht ik deze candy cane mousse, in de stijl van de vrolijke typisch Amerikaanse rood wit gestreepte zuurstokken. Een heerlijk zoet toetje! Witte chocolademousse De originele candy canes smaken naar pepermunt, dat leek mij niet echt een lekkere smaak voor een dessert. Maar geïnspireerd door de rood-witte […]

Bounty mousse

Bounty mousse

Ik snoep eerlijk gezegd vrij weinig. Een Bounty is eigenlijk de enige candybar die ik echt lekker vind. En dan het liefst de pure Bounty. Deze bounty mousse mocht dan ook niet op mijn blog ontbreken. Een tropische verrassing na het eten gaat er altijd wel in! Kokoshagel Ik werd […]