Hoeveel ik ook gegeten heb, er is altijd wel plaats voor een toetje. Vooral zo’n kleine, romige mousse van vers fruit! Mijn opa zei vroeger altijd dat hij een speciale ruimte in zijn maag had voor toetjes. Die heb ik vast ook! Zeker voor deze luchtige mangomousse met passievrucht! Diepvries […]
Nagerecht
Spaghetti ijs
In Italië wil Bodhi altijd spaghetti ijs eten. Nou ziet dat er inderdaad ook wel heel erg leuk uit. Het is uiteindelijk ‘gewoon’ vanille-ijs met aardbeiensaus, en je maakt het makkelijk zelf met een pureeknijper, ijs en verse aardbeiensaus! Pureeknijper Ik gebruik de pureeknijper voor het maken van de allerlekkerste […]
Mermaid yoghurt – een zomers ontbijt!
Als zelfs je 16 jarige puberzoon deze mermaid yoghurt cool vindt, dan heb je vast iets goed gedaan 🙂 Ik heb nu eenmaal een zwak voor zeemeerminnen en turquoise. Dus waarom zou je op een mooie zomerochtend niet zo’n vrolijke yoghurt serveren? Kleurstof Je kunt gewoon voedingskleurstof gebruiken om je […]
Luchtige frambozenmousse (met maar 4 ingrediënten)
Een heerlijke luchtige frambozenmousse die niet kan mislukken en fantastisch smaakt. Met maar vier ingrediënten! De zomer in een glaasje, wat wil je nog meer? Frambozen Ik hou echt van zomerfruit. Frambozen, blauwe bessen en bramen zijn mijn favorieten, op de voet gevolgd door de watermeloen. Helemaal blij maak je […]
Duitse Rote Grütze, een zomers toetje!
Als we in Duitsland op vakantie zijn en uit eten gaan, check ik snel even of ze Rote Grütze op de kaart hebben staan. Ik vind dat zo lekker! Een fruitig en fris zomers toetje, dat er altijd wel in gaat. Zomerfruit Gelukkig hoef ik niet helemaal naar Duitsland af […]
Regenboog kwarktaart toetjes
Ik heb altijd een zwak voor regenbogen gehad. Een regenboog kwarktaart maken stond al lang op mijn ’to cook’ lijstje. Maar toen ik laatst mijn overvolle servieskast opruimde en een heleboel kleine weckpotjes tegenkwam bedacht ik me dat regenboog kwarktaart toetjes misschien nog wel leuker zouden zijn! Regenboog Mijn vader […]
Koningsdag mangomousse met koraal tuile
Ik wilde al een poosje iets doen met de zogenaamde koraal tuile. Flinterdunne breekbare ‘koekjes’ die er uit zien als koraal. Toen ik laatst een bolvormige siliconenvorm kreeg gingen er wat radertjes draaien in mijn hoofd….een oranje mango mousse, met daarop tuiles in de kleuren van de Nederlandse vlag…zo ontstaan […]
Speculaas pannacotta met kruidnootjes
In de supermarkt liep ik tegen een noviteit van Bolletje aan: kruidnootletters. Hup, in de kar! En wat er dan meestal gebeurt is dat mijn hersenen overuren gaan draaien in het nadenken over hoe ik deze leuke (en lekkere!) lettertjes kan toepassen in een gerecht. Het werd uiteindelijk deze heerlijke […]
Bounty ijs
Mooi weer betekent: ijs! Ik heb een ijskom voor mijn Kitchenaid waarmee je in een handomdraai heerlijk vers ijs maakt. En omdat ik nu eenmaal dol ben op kokos (er staat al een pina colada ijs recept online!) ging ik dit keer voor bounty ijs! Bounty Een Bounty is gek […]
Kersenmousse (met maar 4 ingrediënten!)
Kersen in je oren, kersen in je mond, kersen in je maagje, lekker en gezond! Ken jij dit leuke rijmpje van vroeger ook nog? Nu de Hollandse kersen volop in het seizoen zijn (t/m eind augustus) moet er natuurlijk met kersen gekookt worden! Ik maakte een heerlijke luchtige kersenmousse! Mousse […]