Soms kom ik er achter dat een gerecht wat we thuis regelmatig eten, nog helemaal niet op mijn blog staat. Dat is ook het geval met crème brûlée, het favoriete toetje van mijn twee mannen. Van Peter kreeg ik voor Valentijnsdag een crème brûlée brander cadeau (hé, we zijn niet […]
Nagerecht
Kulfi met mango en pistache
Ik at voor het eerst kulfi in restaurant Veda (dat helaas gesloten is). En dus niet tijdens mijn reizen in India. Een heerlijk romig ijsgerecht met de bijzondere smaak van kardemom en mango. Toen ik het onlangs weer geserveerd kreeg tijdens een lunch in restaurant The Pepper Trail in Rotterdam […]
Lemoncurdmousse met mango
Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog Safrana & Argana van Fatima. Een echt foodie met een Marokkaans-Berberse achtergrond, vol met saffraan en arganolie. Vandaar ook haar blognaam! Omdat ik net een heleboel mooie rijpe mango’s had gekocht op de markt, viel mijn oog op een […]
IJstaart met chocolade en karamelsaus
Deze ijstaart met chocolade en karamelsaus is het ideale kerstdessert. Makkelijk te maken, goed voor te bereiden, leuk te decoreren en he, wie maak je nu niet blij met ijs, chocolade en karamel? Vienetta ijstaart Deze taart heeft wel wat weg van de bekende en klassieke vienetta. Ook al zo’n […]
Pannacotta met vijgen en salted caramel
Ik ben dol op verse vijgen! En jaloers op al die mensen met vijgenbomen in de tuin die ze zo kunnen plukken en opeten uit het vuistje. Verse vijgen kun je gewoon eten met schil en al, en je kunt ze natuurlijk gebruiken in gerechten. Zoals de bruschetta’s met geitenkaas […]
Griekse yoghurtijs met honing en walnoten
Ik wilde graag een ijsmachine kopen maar twijfelde ook. Weer een apparaat erbij, en hoe vaak ga ik die gebruiken? Maar ik zag zo vaak lekkere ijsrecepten voorbijkomen. En ik droomde van allerlei heerlijke variaties, zoals deze ‘bevroren variant’ van een favoriet Grieks dessert: Griekse yoghurtijs met honing en walnoten. […]
Zoete hartjes pizza
Mijn man en ik waren in juni alweer 26 jaar samen! Meestal gaan we dan Thais eten bij Rakang Thai of Phuket, maar dat hadden we in verband met onze drukke agenda’s even een weekje uitgesteld. Daarom maakte ik die avond als dessert deze zoete hartjes pizza. Want de liefde […]
IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)
Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud! Heisse liebe Als ik eerlijk ben heb ik het hier […]
Cappuccino mousse
Ben jij ook zo’n liefhebber van koffie? Ik kan niet zonder mijn dubbele espresso in de ochtend! In de middag drink ik het liefst cappuccino. Lekker met een dikke melkschuimlaag. Ik kreeg deze kerst mooie koffie/thee glazen die mij inspireerde tot het maken van een lekker toetje: cappuccino mousse Toetjes! […]
Zelf rabarber crumble maken
In de Verse Oogst box winter editie vond ik tot mijn grote vreugde rabarber. Je zal het misschien niet geloven, maar ik had dus nog nooit zelf rabarber klaargemaakt. Die rare paarse stengels, wat je daar nou mee? In de box zat ook een recept voor rabarber crumble. Dat zag […]