Eerder deze week bakte ik met eetbare bloemen heerlijke pansy shortbread cookies. Omdat deze bloemen ook geweldig zijn ter decoratie van gerechten maakte ik ook nog een romige pannacotta. Wat een feestdag voor mijn mannen!
Pannacotta
Pannacotta met frambozen en viooltjes
Wat heb je nodig:
- 500 ml slagroom
- 4 blaadjes witte gelatine
- 1 vanillestokjes
- 70 gram suiker
- (Diepvries)frambozen of ander rood fruit
- Eetbare bloemen
Doe de slagroom in een pannetje en verwarm rustig tot rond het kookpunt (niet laten koken dus!)
Het vanillestokje in de lengte opensnijden en het merg er uit schrapen met een mes. Doe merg en stokje zelf bij de slagroom. Voeg de suiker toe en blijven roeren tot alle suiker is opgelost.
Laat de panna cotta nog 10 minuten zachtjes verwarmen op een laag pitje. Verwijder het vanillestokje.
Laat ondertussen de gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp het water uit de gelatine en doe dat bij de warme slagroom. Blijf roeren tot de gelatine helemaal opgelost is.
Schenk de room nu in 4 mooie glazen of in vormpjes die je kunt storten. Zet de glazen 3 a 4 uur in de koelkast. Ik gebruik zelf altijd een rubberen cupcakevorm.
Pannacotta is zó lekker en met de bloemen/ vers fruit ziet het er helemaal uit als een plaatje! Prachtig 🙂
Dank je! Je moet ook zeker eens de tropische pannacotta proberen die ook op mijn blog staat (met kokosmelk en ananas). Haal je vast een stukje zomer in huis 🙂
Ik ben niet zo dol op pannacotta, maar dit gerecht ziet er wel uit als een schilderijtje!
Bloemen maken een gerecht als dit echt af. Kan natuurlijk ook op andere toetjes die je lekker vindt!
Wat een prachtig gerechtje zo, leuk bedacht.
Dank je. Koken met bloemen is echt heel leuk om te doen.