Een dessert in de catergorie weinig moeite, groots effect. Het is in het begin misschien even experimenteren met ovenstanden en baktijden, maar het resultaat ziet er altijd goed uit en smaakt heerlijk. En met de vulling kun je naar hartenlust variëren. Deze pavlova met slagroom en fruit is de ideale afsluiting van een lekker etentje!
Pavlova
Pavlova is een dessert vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Voordeel is dat je de pavlova prima één of twee dagen van tevoren kunt maken. Je bewaart ‘m dan het beste in een luchtdichte trommel of vershouddoos. Pas op het laatste moment voeg je dan de slagroom en fruit toe.
Meer pavlova’s maken? Op mijn blog vind je o.a. een mooie pavlova herfstkrans, -kerstkrans en een heerlijke stoofperenpavlova
Pavlova met slagroom en fruit
Wat heb je nodig:
- 7 eiwitten
- snufje zout
- 350 gram witte basterdsuiker
- 1 eetlepel maizena
Vulling: slagroom, mascarpone, fruit (vers of diepvries)
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg als de eiwitten half stijf zijn de suiker en de maizena toe en klop de eiwitten heel stijf. Maak op het bakpapier van de eiwitten een schaal met behulp van een spatel en spuit grote toeven langs de rand van de schaal. Zet de plaat in de oven en bak de schaal ca. 2 uur tot de buitenkant hard is. Draai de oven uit en laat afkoelen in de oven.
Vul de schaal met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of mascarpone en vers zacht fruit (bramen, frambozen, bessen, mango).
En wat je moet doen met de overgebleven eierdooiers? Spaghetti carbonara maken, of lemoncurd!