Nu ik eindelijk een ijsmachine heb experimenteer ik er op los. Met het heerlijke zomerfruit is dat ook helemaal niet moeilijk. De ananassen zijn momenteel heerlijk zoet en goedkoop dus maakte ik een zalige ijsvariant van de bekende cocktail: pina colada ijs!
IJsmachine
Ik heb een ijskom voor mijn Kitchenaid. Dat is een losse kom die je in de vriezer bewaard. Zodat je – wanneer je zin in ijs hebt – direct aan de slag kunt. In 20-30 minuten is het ijs klaar om gegeten te worden. Het is dan nog wel redelijk zacht. Wil je steviger ijs (waar je ook mooie bolletjes van kunt maken) zet het dan nog een uurtje of twee in de vriezer.
Kokosmelk
Zorg voor kokosmelk (of nog beter kokosroom) met een zo hoog mogelijk vetgehalte. Het vetgehalte verschilt namelijk enorm bij het aanbod in de supermarkt (en maakt het product ook vaak goedkoper of duurder). Ik koop bij Amazing Oriental altijd kokosroom, romiger dan dat vind je niet!
Pina colada ijs met alcohol
Geen kinderen die gezellig mee-eten? Dan kun je overwegen om er nog een scheut(je) Malibu bij te doen. Of rum. Lekker!
Serveertip voor pina colada ijs
Het is ook leuk om de lege ananas (mits je een ananasboor gebruikt) te bewaren en hierin het ijs te serveren! Of in een halve kokosnoot! De smaak van het ijs maken te pakken? Probeer dan ook eens dit heerlijke yoghurtijs. Fan van pina colada? Probeer dan eens deze pina colada pannacotta of pina colada taart!
Pina Colada ijs
Wat heb je nodig (ca. 1 liter ijs)
Ingrediënten
- 1 grote ananas
- 250 ml kokosmelk
- Honing naar smaak
- Scheutje Malibu (desgewenst)
- Kokossnippers (voor decoratie)
Maak de ananas schoon. Houd eventueel een plakje achter (ter decoratie) en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of blender. Je moet nu ca. een halve liter aan ananaspuree hebben.
Roer de kokosmelk erdoor en draai er in de ijsmachine in ca. 25 minuten ijs van. Doe nog minstens 2-3 uur in een afgesloten bakje in de vriezer.
Serveer en decoreer met kleine stukjes verse ananas en kokossnippers.
Dit lijkt me echt heerlijk!