Home » Schwarzwalder kirsch toetje
Schwarzwalder kirsch toetje

Schwarzwalder kirsch toetje

Mijn zoon en man zijn dol op Amarena kersen, ik not so much. Op ‘gewone’ kersen na vind ik eigenlijk niets lekker met kersensmaak, gek hè? Toen ik laatst een potje amarenen kersen in de la tegenkwam, besloot ik om voor mijn mannen een Scharzwalder kirsch toetje te maken.

Schwarzwalder kirsch toetje

Schwarzwalder kirsch torte

Chocoladecake, amarenen, slagroom en chocoladeschaafsel, dat zijn toch wel de ingrediënten die een schwarzwalderkirschtorte definiëren. Ik maakte eerder al eens een taart naar recept van Rutger Bakt en een  plaatcake waarvan je het recept op mijn blog kunt terugvinden. En dit keer dus een lekker toetje!

Amarena kersen

Een amarena-kers is een ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kers. Het is een specialiteit uit Bologna (Italië). De kers krijgt door het inleggen een diep donkerrode stevige schil en zeer zoete typische smaak.

Het recept van de ingelegde kersen zou bedacht zijn door Rachele Buriani, de vrouw van kruidenier Gennaro Fabbri (1869).  Gennaro bracht haar kersen in 1905 op de markt. De kenmerkende potten waarin de kersen werden aangeboden, worden vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Schwarzwalderkirsch plaatcake
Schwarzwalderkirsch plaatcake

Brownies

Ik maakte het mijzelf makkelijk en gebruikte voor de chocolade cake laag kant-en-klare brownies van Milka. Maar je kunt natuurlijk ook zelf brownies bakken!

Schwarzwalder kirsch toetje

Schwarzwalder kirsch toetje

Schwarzwalder kirsch toetje

Schwarzwalder kirsch toetje

Een heerlijk dessert van chocoladecake, kersen en room, gebaseerd op de beroemde taart
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Duitse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: personen
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • Mixer
  • Spuitzak met stervormig mondje
  • 4 glazen

Ingredients

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1/2 pot Amarena kersen
  • 6 stuks brownies Milka
  • chocolade decoratie snippers, vlokken of hagel

Aan de slag!

  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix. Doe in een spuitzak.
    250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje klopfix, 1/2 pot Amarena kersen
  • Verkruimel de helft van de brownies verdeel over de schaaltjes.
    6 stuks brownies
  • Verdeel hier wat amarenen kersen over.
    chocolade decoratie
  • Spuit hier de helft van de room over.
  • Herhaal met een laag brownies en kersen en eindig met een laagje room.
  • Decoreer met een kers, siroop en chocolade decoratie.
  • Je kunt de toetjes rustig een paar uur eerder klaar maken en in de koelkast bewaren tot serveren.
Delen op Facebook

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*