In Italië wil Bodhi altijd spaghetti ijs eten. Nou ziet dat er inderdaad ook wel heel erg leuk uit. Het is uiteindelijk ‘gewoon’ vanille-ijs met aardbeiensaus, en je maakt het makkelijk zelf met een pureeknijper, ijs en verse aardbeiensaus!
Pureeknijper
Ik gebruik de pureeknijper voor het maken van de allerlekkerste aardappelpuree. Geloof me, je puree wordt vele malen luchtiger en lekkerder dan wanneer je de aardappelen stampt. En je kunt ‘m dus ook gebruiken voor spaghetti ijs! Altijd fijn als je een keukengereedschap op meerdere manieren gebruiken kunt. Heb jij ook zoveel (te veel!) spullen in je keuken liggen?
Aardbeiensaus
Je kunt de aardbeiensaus eenvoudig zelf maken. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor, dan kun je ook kant-en-klare aardbeiensaus gebruiken (doe ik zelf ook regelmatig) of aardbeienjam losroeren met wat water. Nog een tip: omdat het ijs al wat is opgewarmd en door de pureeknijper gaat, smelt je spaghetti ijs vrij snel. Leg daarom de borden of schaaltjes waarop je de spaghetti ijs serveert daarom een kwartiertje van tevoren in de vriezer, zodat ze goed koud zijn.
Spaghetti ijs
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- Vanille ijs (ca. 3 bolletjes per persoon)
- 200 gram aardbeien
- 100 gram geleisuiker
- Witte chocolade
Extra nodig: pureeknijper, rasp
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze met de geleisuiker in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Laat nog ca. 3 minuutjes zachtjes doorkoken. Als je geen pitjes wil kun je de saus door een zeef gieten. Laat volledig afkoelen.
Haal het ijs 10 minuutjes van tevoren uit de koelkast. Schep er bolletjes van. Druk de bolletjes door de pureeknijper (helemaal vol vullen) en knijp de slierten op een bord of in een kommetje. Garneer met de aardbeiensaus en rasp er wat witte chocolade over. Serveer gelijk.