Bij tropisch weer hoort een tropisch toetje. Lekker voor na de barbecue of pastasalade. Bij Jumbo kocht ik laatst een zakje met kokos meringuettes, kleine schuimballetjes in kokossmaak. Ik kreeg meteen beelden in mijn hoofd van een tropische variant op het recept van Eton Mess. Met mijn favoriete smaken ananas en kokos. En wat er toen in mijn hoofd zat kwam er op een mooie zonnige avond weer uit: dit is het recept voor tropical mess!
De meringuettes zijn overigens ook heerlijk om zo te eten, en ook redelijk lijnvriendelijk. Vijf schuimpjes bevatten samen 46 kcal.
Tropical mess
Wat heb je nodig (ca. vier porties):
-
250 ml. ongeklopte slagroom
-
Ca. 200 gram verse ananas (of stukjes uit blik)
-
Twee eetlepels geraspte kokos
-
Kokosschuim (zakje, 100 gram)
Verkruimel de schuim (hoeveelheid naar smaak, ik gebruikte ongeveer ¾ van de zak. Klop de slagroom stijf (geen suiker toevoegen!). Snijd de ananas in kleine stukjes. Schep de geraspte kokos, de verkruimelde kokosschuim en de stukjes ananas door de geklopte slagroom. Direct serveren in mooie schaaltjes.